Uutiset 2014 - News 2014 2015201420132012 201123.12.2014 Hyvää Joulua! - Merry Chrismas!

Rauhallista Joulua kaikille sivuilla vierailijoille ja kiitos kuluneesta vuodesta kaikille ystäville ja erityisesti tietysti ihanille kasvattien omistajille! Jännityksellä ensi vuotta odotellen :) Joulutervehdyksen kuvaaminen olikin tänä vuonna erilainen projekti; Ducky kun on aina ollut niin helppo kuvattava ja jouduin suorittamaan myös pentujen kuvauksen yksin ilman avustajaa ;) Tälläkin kertaa Ducky (oikeanpuolimmaisena kuvassa) istua nökötti hievahtamatta paikoillaan asetellessani sille tonttulakin ja sitten koristeen suuhun. Se otti tehtävän niin tosissaan! Kromi (pieni tonttu keskellä) yllätti istumalla hyvin kiltisti ja tunnollisesti paikallaan tonttulakki päässä. Twizterin kuvaaminen olikin sitten juttu erikseen; se heilautti lakin päästään ja koitti leikkiä sillä ja välillä näytti rääkätyltä pieneltä koiranpennulta lakki silmillään ;) Sain siitä lopulta myös onnistuneemman posetuksen, mutta korttiin päätyi kuitenkin vasemmanpuoleisin kuva, joka kuvasti laumamme harmoniaa kokonaisuuteen yhdistettynä paremmin :P

  Merry Christmas and Happy New Year to all our visitors and friens and especially to the wonderful owners of Cayora's puppies! Eagerly waiting for what next year will bring... :) To the left in our Christmas greeting is Twizter, the one in the middle is Kromi and Ducky is to the right :)2.12.2014 Näyttelytuloksia ja ROP & BIS-2-kasvattajaluokka!! - Show results and BOB & BIS-2 Breeder's class!!

Pennuista useampi käväisi näyttelyissä heti tarvittavien 5 kuukauden täytyttyä. Lahdessa lokakuun lopussa 12 pennun joukossa Messi oli PU1 ja VSP-pentu! Sijoitustyttöni Nala oli nartuissa PEK2 (toiseksi paras narttupentu) kera kunniapalkinnon (KP) :) Onnea Minna ja Mari ja Juha! Helsingin pentunäyttelyssä marraskuussa 10 tolleripennun joukossa PU1 ja ROP-pentu oli Eppu, VSP-pentu ja narttujen ykkönen oli Kromi. Nartuissa PEK2 kera KP:n oli Siiri ja uroksissa PEK2 kera KP:n oli Juju. Nämä neljä osallistuivat myös kasvattajaluokkaani, joka sai KP:n ja oli ROP-kasvattajaluokka ja lopulta BIS-2-kasvattajaluokka! Valtava kiitos ihanille kasvattien omistajille, että halusitte jäädä myös ryhmäkehään ja teitte tästä mahdollista: pienet tollerilapset marssivat upealle sijoitukselle, kiitos! :)

"Yhtenäinen ryhmä, jossa pennut tyypiltään hyvin samanlaisia. Ikäisekseen hyvät rungot. Kauniit päät ja ilmeet. Ryhdikkäästi liikkuva ryhmä." (rotutuomari Marja Kosonen, ryhmätuomari Kirsi Tevalin)

Kromin arvostelu: "Oikean tyyppinen hyvän kokoinen narttupentu, jolla kaunisilmeinen pää. Hyvä purenta. Ikäisekseen hyvä runko ja raajaluusto. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä karva. Hyvät värimerkit. Liikkuu yhdensuuntaisesti edestä & takaa, hyvällä askelpituudella sivusta. Hyvä luonne."

  Most of Ducky's puppies have already attended puppy shows. In Lahti all breed puppy show Messi became best male puppy and BOS-puppy! Nala became 2nd best female with HP. Congratulations Minna and Mari and Juha! In Helsinki all breed puppy show best male was Eppu who was also BOB-puppy. BOS-puppy and Best female was Kromi. 2nd best female with HP was Siiri and 2nd best male with HP Juju. These four also attended in my breeder's class which also got HP and became BOB breeder's class and finally BIS-2 Breeder's class! Huge thanks to my wonderful puppy owners that you wanted to stay in the final ring and made this possible! :)
Helsingin näyttelyn BIS-2-kasvattajaluokka: Eppu, Juju, Kromi ja Siiri :)

Lahdessa 2. paras narttu KP:lla Nala ja VSP-pentu Messi

Helsingissä VSP-pentu Kromi ja ROP-pentu Eppu


2.12.2014 Pennut jo puoli vuotta :) -

Sivut heräilevät vähitellen kaamoksesta. Duckyn pennut kasvavat kohisten ja täyttivät jo puoli vuotta! Olen ollut onnekas päästyäni näkemään lähes kaikkia luovutuksen jälkeenkin, osaa enemmän ja osaa vähemmän, mutta iloinen on voinut olla aina pentuja nähdessä. Kaikki pennut saivat ihanat ja aktiiviset uudet omistajat :) Mielenkiinnolla seurailen pentujen kehitystä ja mitä pienet punanutut omistajineen vielä keksivät. Lokakuuussa tuli myös omassa tollerihistoriassani kuluneeksi 15 vuotta Cajon syntymästä. Synttärit ovat aina jollain tavoin vähän haikeita. Yksi on aina joukosta poissa, vaikka nyt kotona touhottaakin uusi sukupolvi.

  The pages are back after a break. The English version is unfortunately under construction at the moment but will eventually be back too :) A lot has happened and Ducky's puppies are also already 6 months old! All got wonderful new owners and I've been lucky to meet almost all of them, some more and some less :)


Eppu (Cayora's Will Charm The Ducks), Veikko (C. Hunts Ugly Ducklings), Siiri (C. Cheery Wants A Duck) ja Twizter (C. Cajoled By Ducks)


20.5.2014  Duckyn pennut syntyivät :) - Ducky's puppies are here :)

Tänään syntyivät Duckyn 9 pientä pentua :) Tomerat lapset tulivatkin melkoisella vauhdilla ja syntyivät kahden tunnin sisällä! Olen niin onnellinen, että kaikki on tähän asti mennyt hyvin :) Ducky on ollut ihanan huolehtiva emä ja pienet voivat hyvin. Kaikki olivat aika tasakokoisia ja toistaiseksi hyvin tarmokkaita. Aivan ihania vauvoja kerrassaan :) Uroksia on 6 ja narttuja 3. Tulen olemaan yhteydessä pennuista kiinnostuneisiin. Seurailemme nyt kuitenkin vielä hetkisen rauhassa pentujen kasvua kriittisimmän ajan eli n. viikon verran, jotta näemme, että kaikki sujuu hyvin :)

  Today Ducky's 9 puppies were born :) They were all born in just 2 hours of time so it was quite a hurry! They all look fine and Ducky is a very caring mom :) We have 6 males and 3 females.


17.4.2014  Ducky odottaa pentuja :) - Ducky is pregnant :)

Käväisimme ultrassa ja eläinlääkäri Suvi totesi Duckyn olevan tukevasti tiineenä :) Odotamme siten pieniä possunpyydystäjiä syntyviksi toukokuun loppupuolella. Tuleva äippä onkin ollut sen verran normaalia rauhallisempi käytökseltään ja muutenkin olemus on muuttunut, että olin jo muutaman päivän ajan uskonut vahvasti sen olevan tiine. Parin viime päivän ajan käytös ruokakupilla on ollut myös todella epä-Duckymaista; se saattaa seisoskella kupilla, syödä hieman ja katsella taas seiniä. Voi pientä :/ Normaalisti ruoka on lähes hotkaistu ennen kuin se on kuppiin asti ehtinyt ;) Viime päivien harkitsevaa ruokailua lukuunottamatta Ducky on voinut hyvin, vaikka hämmentävää välillä onkin, kun normaalisti ihan aina iloinen ja vauhdikas tollerineito on nyt niin kovin rauhallinen, välillä omissa ajatuksissaan ja leikkii hieman vähemmän myös leluilla. Huonovointisuus tuntuu tulevan ja menevän, toivotaan, että jatkossa helpottaa :)

  Ducky has been to ultrasound and she is waiting for puppies :) The puppies are expected to be born in May.


23.3.2014  Ducky ♥ Louis - Ducky has been mated with Louis

Eilen myöhään lensimme takaisin Suomeen neljän keväisessä Göttingenissä vietetyn päivän jälkeen :) Ducky tykkäsi kovasti sulhasestaan ja astutus onnistui kahdesti. Omasta mielestänikin Louis oli miellyttävä uros, pääsin näkemään sitä sekä työskennellessä että erilaisissa tilanteissa. Nyt vain kaikki tassut, peukut, sormet, varpaat ja varpaankynnetkin ristissä, että toukokuun loppupuolella syntyisi pieniä pentuja! Nyt otetaan kumpikin vähän aikaa ihan rennosti kotona ja palaudutaan reissusta kaikessa rauhassa. Ja tietysti jännitetään seuraavat neljä viikkoa, kunnes voidaan ultrata ja katsoa, tuottiko reissu tulosta :)

  Late in the evening yesterday we flow back to Finland after 4 days in beautiful Göttingen, Germany :) Ducky thought Louis was a handsome guy and Louis... he thought Ducky was a super hottie ;) Louis was a nice male also in my opinion and I got to see him both working and in different places. All fingers crossed that there will be small puppies born in the end of May! Now we will just have to wait gor the next 4 weeks until the ultrasound can be done.


8.3.2014  Pentuesuunnitelmat - Puppy plans

Pitkän pohdinnan ja kaikkien käänteiden jälkeen alkavat jännittävät hetket olla käsillä. Ducky on aloittanut juoksunsa, joten lähiaikoina suuntaamme kohti Saksaa tapaamaan sen tulevaa sulhasta Louisia. Lisätietoja sivulla tuleva pentue.

  After a long consideration, it is now getting exciting. Ducky has started her heart so now it's not long until we'll be heading to Germany to meet her fiancée Louis. More information on page planned litter.5.2.2014  Paras 1-luokan AGI-Tolleri 2013 :) - Best Agility Toller 2013 in class 1 :)

Novascotiannoutajat ry palkitsee Duckyn "Paras 1-luokan AGI-Tolleri 2013" -kunniakirjalla :)

Aina kannattaa osallistua ;) Kiitos Paula Pusulalle Duckyn kanssa kisaamisesta! Kyllähän se meno oli oikeasti tosi lupaavaa ja hienoa siksikin, ettei kaksikko ollut treenannut yhdessä ennen kisaamista. Takana on kuitenkin vasta parit kisat ja suuremmat saavutukset jäivät vielä odottamaan ottajaansa, mutta loput LUVAt olivat pari kertaa hiuksen hienosta kiinni (kuten ne agilityssä yleensä ovat :D), joten lisäkisoja odotellessa.

  Finnish Nova Scotia Duck Tolling Retriever Club will reward Ducky with the trophy "Best Agility Toller 2013 in class I" :) Thanks Paula Pusula for competing with Ducky!