UUTISET 2018     -     NEWS 2018

Tulokset - Results || Vanhat uutiset - older news


19.1.2020, Vuoden tolleri 2019


Vuoden Tollerit -tulokset on julkaistu ja löytyihän sieltä mukavia tuloksia :) Paljon onnea ja kiitos ♥

NOME:
#1 Paras ALO-LUOKAN NOME-TOLLERI 2019
#4 NOME-TOLLERI 2019
Cayora’s Diving In Duck Pond “Kromi”

#2 NOME-TOLLERI 2019
Cayora’s Chilling With Ducks ”Messi”

TOKO:
#1 TOKO-TOLLERI 2019
Cayora’s Runaway Chromatid ”Lila”

#2 TOKO-TOLLERI 2019
#1 Paras AVO-LUOKAN TOKO-TOLLERI 2019
Cayora’s Chilling With Ducks ”Messi”

TULOKAS:
#2 TULOKAS-TOLLERI 2019
Cayora’s Runaway Chromatid ”Lila”
#8 TULOKAS-TOLLERI 2019
Cayora’s Freckles of Chrome “Juku”

TOP:
#7 TOP-TOLLERI 2019
Cayora’s Runaway Chromatid “Lila”

****************************

The annual results of the “best toller of the year” by Finnish toller club have been published. Here are the best results of Cayora’s tollers. Thank you and congratulations <3

HUNTING TESTS:
#1 BEST HUNGINT TEST TOLLER IN NOVICE CLASS 2019
#4 HUNTING TEST TOLLER 2019 in total results
Cayora’s Diving In Duck Pond “Kromi”

#2 HUNTING TEST TOLLER 2019 in total results
Cayora’s Chilling With Ducks ”Messi”

OBEDIENCE:
#1 OBEDIENCE TOLLER 2019
Cayora’s Runaway Chromatid ”Lila”

#2 OBEDIENCE TOLLER 2019
#1 BEST OBEDIENCE TOLLER IN OPEN CLASS (class II) in 2019
Cayora’s Chilling With Ducks ”Messi”


NEWCOMER:
#2 NEWCOMER TOLLER 2019
Cayora’s Runaway Chromatid ”Lila”
#8 NEWCOMER TOLLER 2019
Cayora’s Freckles of Chrome “Juku”

TOP (most versatile toller):
#7 TOP-TOLLER 2019
Cayora’s Runaway Chromatid “Lila”6.9.2019 Paljon tuloksia ja vähän kuulumisia


Koko viimeinen vuosi on ollut ihan hurjan kiireinen ja koiraharrastuksille harmittavan vähän aikaa. Päätin kuitenkin keväällä, että tänä vuonna vien Kromin (C. Diving In Duck Pond) NOME-kokeeseen. Minimaalisesta treenimäärästä huolimatta K on toiminut tosi luotettavasti ja sen sydän todella sykii nomeilulle, joten halusin saada sille ainakin jonkin tuloksen : ) Osallistuimme tollereiden nomemestaruuskokeeseen Tolleri-NOMEen Paraisilla elokuun lopussa ja Kromi saikin ekasta kokeestaan NOME-B ALO3:n :) Markkeeraukset (1. & 2. "Selkeä havainto pudotuksesta ja varma itsenäinen suora riistan nouto."), ohjattu haku ja maa-alueen haku ("Koira suorittaa maa-alueella kattavaa ja tehokasta hakua.") sujui mallikkaasti kuten myös vesiohjaus ekalla lähetyksellä suoraan ("Koira ohjautuu hyvin vesialueella suoralla linjalla. Saadaan nopeasti riistalle."). Kaislikkoseinän läpi hakua vesialueella ei oltu tehty ja se näkyi ("Tänään vesialueella haku jää hieman puutteelliseksi,koira voisi itsenäisemmin edetä kaislikkoalueelle."). Riistat palautui kauniisti käteen: "Tukevat ja vahvat otteet. Isoilla riistoilla joutuu pakkaamaan mutta pitää kiinni hyvin." Hauskana lisänä Kromi löysi hausta extrana jostakin lopuksi myös fasaanin pyrstösulat ja toi sitten ylpeänä ne :D Varmasti jatketaan treenailuita, hänen kanssa on tosi hauska tehdä hommia, kun koira tekee parhaansa!

Ankkapennuista Messi (C. Chilling With Ducks) on jatkanut huikeaa tulosputkeaan Minnan kanssa. Toukokuussa Messi saavutti WT Mock Trialissa AVO1:n nousten Voittajaluokkaan! Kasvattajan tähtihetkiä, joista on voinut vaan haaveilla :) Voittajaluokkaan nousseita tollereita näyttäisi äkkiseltään olevan vain yhdeksän kappaletta. Ihan huippu juttu, paljononnea Minna! Elokuussa Messi sai myös Metsästyskokeesta NOME-B ALO1 Jeee!! "Hyvällä moottorilla varustettu metsästyskoira, joka suoriutuu helposti kaikista tehtävistä. Lievä haparointi paikallistamistehtävässä ei vaikuta tänään palkintosijaan. "

Lisäksi Messin tuloslista on kasvanut mm. seuraavilla: Vesipelastuskokeesta VEPE SOVE1
Rally-tokosta AVOHYV 94 p. + sijoitus 3.
AVOHYV 97 p. ja sijoitus 1.
AVOHYV 91 p. ja tuomaripalkinto
koulutustunnus RTK2
Paljon onnea Minna vielä!

Heinäkuussa Siiri (C. Cheery Wants A Duck) starttasi Maskun erittäin helteisessä (n. 30 astetta) noutajien WT:ssä ja keräsi pisteitä hienot 62 p. mutta harmillisesti ihan viime metreillä vika paritehtävänä suoritettu rasti nollautui karkaamiseen ja tulokseksi tuli siten nolla. Tolleri-nomessakin oli epäonnea, mutta joskus sitä vaan on. Lisäksi mahti juttu on, että taitava Veikko (C. Hunts Ugly Ducklings) myös kävi starttaamassa keväällä NOME-kokeessa ♥

TollerShowssa eli tollerien erikoisnäyttelyyn osallistui tällä kertaa vain kaksi Cayora'sia, joskin Twizter oli minulla mukana turistikoiran virassa ja tytärtään treffaamassa ja oli kyllä oikein kiva matkaseuralainen :) Avoimen luokan uroksissa pyörähti Dusty (C. Can I Eat The Duck) saaden AVO ERI :) Siiri korjasikin sitten lähestulkoon koko potin voittaen käyttönartut, ollen VSP-käyttökoira ja kipittäen lopulta koko TollerShown PN-2:ksi! Lisäksi Siiri voitti kiertopalkinnon Parhaasta päästä ja ilmeestä ja osallistui Parhaat liikkeet -kisaankin. Kiitos Tiinalle Siirin esittämisestä! Ja onnea Maijalle!
Sijoituskoirani, Twizterin ja Teran tytär, Reponi Cayoran Metsätähti "Vaaran" pääsin esittämään junnuluokassa ja sieltä tuli reippaalle ja kaikin tavoin todella kivaluonteiselta vaikuttaneelle tytölle EH :) Lisäksi oli kiva päästä näkemään Tollershowssa myös kasvattini Jujun jälkeläisiä, joista kaksi sijoittui hienosti junnuluokassa kera ERIn sekä Dustyn pieniä pentuja pentuluokassa.

Toinen sijoitustyttöni, C. Runaway Chromatid "Lila" on tahkonut kesän aikana tuloksia niin että hiki tulee :P Suuri kiitos Minna! Ensin Lila nappasi tokan SERTinsä kera ROPin heinäkuussa. Viisi päivää myöhemmin se läpäisi noutajien taipumuskokeen (NOU1)! Jonka jälkeen Lila ja Minna ovat tahkoneet tuloksia Rally-tokossa: ALOHYV 83 p., ALOHYV 95 p., ALOHYV 96 p. --> RTK1. Ja vielä 2 x AVOHYV pistein 99 ja 85 p. Rallytokoilun ohessa ehtivät vielä pyörähtää palveluskoirien käyttäytymiskokeessakin, josta Lila sai hyväksytyn tuloksen PAKK1 ja nappasi koulutustunnuksen BH nimensä eteen :) Paljon onnea!!

Käytännön metsästystä ovat päässeet kokeilemaan Siiri, Vaara ja yllärikeikan verran myös Floki (C. Fifty Shades of Chrome), joka oli päässyt etsimään korkeaan rypsipeltoon metsästäjiltä hukkunutta hanhea ja poiminut sen sieltä talteen! Noutava koira todellakin on tärkeä apuväline :)

Vuoden alussa pentusuunnitelmat menivät lopulta mönkään todella harmillisesti, eikä meille tullutkaan pentuja odotetusta yhdistelmästä. Toivottavasti kuitenkin ensi vuonna olisi parempi onni matkassa :)

Heinäkuussa myös ihana Ducky, Allydor's Powerful Bowl of Beauty, vietti täyden kympin synttäreitä! Hän on ollut todellinen lottovoitto, niin ihanaluonteinen koira, josta olen niin kiitollinen.

Twizter (C. Cajoled By Ducks) on kesän aikana päässyt pariin otteeseen vierailemaan treeneissä ja ollut onnessaan saadessaa noutaa sekin lintuja - riista on hänestä todellakin pop! Twizterin aiemmista jälkeläisistä on tullut videoita ja kuvia, niitä on aina hauska katsoa. Useampi on päässyt noutamaan myös tipuja ja otteet ovat lupaavia. Twizterillä on tällä hetkellä myöskin muutaman viikon ikäinen pentue Ruotsin puolella ihastuttavaluonteisen ja kauniin Saran, Hillitön Räiskyvä-Rubiini, kanssa. Sara ja Twizter täydentävät toisiaan tosi hyvin ja tästä pentueesta etsinkin yhdelle tytölle vielä sijoituskotia ensisijaisesti läheltä Paimiota (Turun seutu) :)

25.1.2019 Vuoden Tollerit 2018 -tuloksia :)
Novascotiannoutajat ry:n Vuoden tollerit julkaistiin aiemmin tässä kuussa :)

#1 Paras ALO RALLY-TOKO-TOLLERI 2018: Cayora’s Cajoled By Ducks ”Twizter”
#1 Paras AVO TOKO-TOLLERI 2018: Cayora’s Chilling With Ducks “Messi”
#2 NOME-TOLLERI 2018: Cayora’s Chilling With Ducks “Messi”
#3 NOME-TOLLERI 2018: Cayora’s Cheery Wants A Duck “Siiri”
#2 TOKO-TOLLERI 2019: Cayora’s Chilling With Ducks “Messi”
#9 SHOW-TOLLERI 2018 (3:lla näyttelykäynnillä :) ): Cayora’s Diving In Duck Pond “Kromi”

Lisäksi meille mahdollisesti maaliskuussa Siirille syntyvän pentueen isä Into oli #1 PALVELUS-tolleri ja #1 VETERAANI-tolleri!

Suuret onnittelut kaikille ja kiitos kun osallistutte, yritätte rohkeasti ja teette niin hienoa työtä! :) Välillä tulee mutkia ja kuoppia vastaan, mutta yrittäminen kannattaa aina. Tänä vuonna jatketaan!

**********************************************
Tollers of the year 2018 have been published by Finnish Toller Club!

#1 Best Rally Obedience Toller 2018 in Novice class: Cayora’s Cajoled By Ducks ”Twizter”
#1 Best Obedience Toller 2018 in Open class: Cayora’s Chilling With Ducks “Messi”
#2 Hunting Toller 2018: Cayora’s Chilling With Ducks “Messi”
#3 Hunting Toller 2018: Cayora’s Cheery Wants A Duck “Siiri”
#2 Obdience Toller 2018: Cayora’s Chilling With Ducks “Messi”
#9 Show Toller 2018 (with only 3 shows): Cayora’s Diving In Duck Pond “Kromi”

Also the sire of our hopefully upcoming litter was Best Utility Toller and Best Veteran Toller.

Big congratulations to everyone and thank you for all the work you have done! :)

12.1.2019 Mock trial working test, TOKOa ja näytelmiä


Messi (C. Chilling With Ducks) osallistui ohjaajansa Minnan kanssa itsenäisyyspäivänä Mock Trial -noutokokeen avoimeen luokkaan Orimattilassa. Tulosta ei tällä kertaa tullut, mutta huippua, kun osallistuitte ja edustitte tollereita! :) Kolmostehtävään asti Messi oli tuloksessa kiinni, mutta oli sitten missannut kakkosmarkista toisen heiton.

Mock trial on WT-koe, jossa kokeen tehtävät jäljittelevät NOME-A-kokeen metsästyksellisiä tilanteita ja jossa arvosteluperusteet ovat A-kokeen kaltaiset. Mock trialeina wt järjestetään vain avoimen ja voittajaluokan tasoisina.Messi ja Minna kävivät joulukuussa myös tokoilemassa itselleen toisen AVO1:n huippupistein 305,5 p! Tällä irtosi myös luokkavoitto KP:lla. Vau!

Messarin voittaja-näyttelyihin osallistuivat junnuluokkalaiset Kromin ja Nissen lapset Hoppu (C. Chromantic Duck) ja Lila (C. Runaway Chromatid). Lilalle lauantaina ERI, JUK4 ja sunnuntaina ERI :) Hopulle sunnuntaina EH. Näistä on hyvä jatkaa, kiitos kun osallistuitte!

Pieni Vaara (Reponi Cayoran Metsätähti), Teran ja Twizterin pentu, on touhunnut jo vaikka mitä Sannan kanssa sosiaalistumisen merkeissä ja on kuulemma reipas ja oppivainen pentu. Tutustuttu on mm. varikseen innokkaasti :)


Kuva: Sanna Mikkonen


25.11.2018 Jyväskylä KV: Dusty ROP ja Lila PN2!


Minna ja Heidi kävivät aikaisemmin tässä kuussa tekemässä täsmäiskun Jyväskylän näyttelyihin :) Lauantai meni tuloksellisesti treenin puolelle, vaikka koirat nätisti olivatkin käyttäytyneet. Sunnuntaina sen sijaan upea Dusty (C. Can I Eath The Duck) nappasi täyspotin ollen PU1 ja rodun paras (ROP) saaden myös CACIBin! Mahti juttu, paljon onnea Heidi ja Carola :) Ja tervemenoa uudelleen näytille! ;)


Dusty

Junnuluokkalainen sijoitustyttöni Lila (C. Runaway Chromatid) sijoittui upeasti PN2:ksi saaden ekan SERTinsä, jes! Paljon onnea Minna ja kiitos!


Lila


Iloiset kaverukset Dusty ja Lila

Kuvat Heidi Laaksonen

P.S. Kesäksi toiveissa uusia cayoraseja, jos suunnitelmat menee putkeen ♥ Mutta siitä lisää myöhemmin...


25.11.2018 Tervetuloa tiimiin, Vaara!


Twizterin (C. Cajoled By Ducks) ja Teran (Reponi Syysunelma) Metsä-pennut kennel Reponissa ovat muuttaneet uusiin koteihinsa. Kävin pentuja katsomassa lokakuun lopussa ja otimme Riikan kanssa myös poseerauskuvat pennuista. Hienosti pikkutyypit poseerasivat eikä ketään jännittänyt pöydällä oleminen. Kaikenkaikkiaan lyhyen vierailun perusteella olivat reippaita, uteliaita, rämäpäisiä ja leluja innokkaasti kantavia, hortonominkin tutkintoon kiinnostusta osoittavia pentuja eli juuri semmoisia kuin tolleripentujen kuuluukin olla ♥

Koska sukutaulussa yhdistyi monta mielenkiintoista koiraa ja vanhemmat olivat niin huipputyyppejä, ei tilaisuutta voinut päästää käsistään ;) Tässä siispä on meidän uusi tiimiläinen: Reponi Cayoran Metsätähti "Vaara"!


Kuva Riikka Tarvonen

Vaara on sijoituskoira ja on haltijansa Sannan uusi harrastuskaveri. Kiitos Sanna yhteistyöstä ja onnea Vaaran kanssa yhteiselle taipaleelle! Ja kasvattaja Riikalle kiitos luottamuksesta :) Muista Metsä-pennuista kuvia löytyy sekä Reponi-sivuilta että Twizterin jälkeläisille tekemältäni sivulta täältä.21.10.2018 Taitavat TOKOilijat


Minna ja Messi (C. Chilling With Ducks) kisasivat lauantaina Hämeenlinnassa tottelevaisuuskokeessa Harri Laisin tuomaroimana. Tulokseksi 284,5 pistettä ja AVO1! Siten aukesi myös kilpailuoikeus voittajaluokkaan sitten, kun sinne haluaa jatkaa. Mahtava homma! :)


Kuva Heidi Laaksonen, toukokuun kokeesta

11.10.2018 Historian havinaa


11.10. on päivämäärä, jonka lähestyessä aina tulee tunne, että jotain pitäisi muistaa. Kunnes sitten muistaakin, että mitä ja miksi - Cajon syntymäpäivä oli silloin :) Ei rakkaiden koirien synttäreitä vaan unohda ja Cajo oli koira, jota muistelen ihan erityisellä lämmöllä. Se oli aivan upea koira. Joku aika sitten vanhat kuvat pomppasivat pitkästä aikaa myös esiin, joten päätin jakaa ne nyt tännekin. Kuvat on otettu lokakuussa 2012, kun Cajo oli juuri täyttänyt 13 vuotta. Kuvista, eikä kyllä livenäkään, olisi uskonut ikää! Niin onnellinen röhköpossunsa kanssa :) Viisi vuotta sitten tuli aika sanoa hyvästit.8.10.2018 Upeita tuloksia Tolleri-NOMEssa


Viikonloppuna käytiin tollereiden nome-b-mestaruuskoe eli Tolleri-NOME Haminassa. Kokeeseen osallistui kaksi cayorasia, Siiri (C. Cheery Wants A Duck) ja Messi (C. Chilling With Ducks). Siiri ja Maija nappasivat ei enempää eikä vähempää kuin ALO1:n! ♥ Lisäksi Siiri&Maija palkittiin PARAS ALO-LUOKAN YHTEISTYÖ -kiertopalkinnolla toistamiseen. Siirin arvostelun yleisvaikutelma kuului: "Hyvävauhtinen, palvelunhaluinen koira. Selvittää päivän kokeen helposti ja esittää mainion metsästyskoiran ominaisuuksia."

Messille ja Minnalle tulokseksi ALO2! Lisäksi Messi sai ENNEN KUIN CUP -kiertopalkinnon koiralle, joka teki hyvää työtä ja jolla oli mahdollisuudet korkeampaankin tulokseen, ennen kuin. Palkinto on kiertänyt jo sekä Duckylla että Siirillä, joten tulee kohta jo "sukurasitteena" :P Messi oli selvittänyt tehtävät, mutta tukeutunut ohjaajan apuun tällä kertaa. Kakkonen on kuitenkin hieno tulos! Suuret onnittelut vielä molemmille koirakoille!


Siiri (kuva viime vuoden kesältä)


Messi (kuva keväältä)6.10.2018 Jujun pentuja katsomassa


Torstaina oli asiaa pk-seudulle ja samalla reissulla pääsin myös moikkaamaan Iineksen ja Jujun piakkoin 6 viikkoa täyttäviä pentuja :) Kaikki neljä palleroa tulivat reippaasti kiipeilemään syliin ja olivat toki ihan valloittavia! Nättejä lapsia - hauska nähdä, millaisia heistä kasvaa. Alla muutama kuva pennuista:30.9.2018 Pentuja, tuloksia ja tiivistettynä kuulumisia


Tässä tuleekin päivityksiä koko vuoden ajalta kerralla tiivistetysti. Vaikkei meillä ole tänä vuonna omia pentueita, niin Duck-pentueen parilla pojalla on käynyt morsian :) Twizterin (RTK1 Cayora's Cajoled By Ducks) ensimmäinen pentue syntyi 17.9.2018 kennel Reponiin. Tera (Reponi Syysunelma) sai kokonaista kuusi poikaa ja kaksi tyttöä! Mielenkiinnolla jään pentuja seurailemaan ♥


Urospentu, kuva Riikka Tarvonen

Tera ja Twizter


Myös Jujulle (C. Who Let The Duck Out) syntyi sen ensimmäinen pentue 25.8.2018 Iineksen (RTK1 RTK2 RTK3 RTK4 Hupihännän Eloisa Edda) kanssa. Pentuja on 3 urosta ja yksi narttu. Jujunkin lapsien kehitystä varmasti saadaan seurata tiiviisti! Jujulla on käynyt myös toinen morsian ja jännityksellä odotellaan, tuottivatko treffit tulosta. Sitten Juju jääkin hetkeksi seurailemaan pentujen kasvua :)

Kevään ja kesän aikana useampi kasvatti on käynyt näytillä kokeissa tai näyttelyissä. Keväällä Kromi (FI MVA RTK1 C. Diving In Duck Pond) kävi ekaa kertaa näytillä sitten syksyn pentueen ja sai viimeisen sertinsä. Samalla siitä tuli ensimmäinen Suomen muotovalio -kasvattini, ekasta pentueestani oleva tyttö ♥ Tämä oli vasta Kromin 10. näyttely, joten helpostihan se sitten valioituikin, vaikka välissä keräilikin varasertejä :) Lisäksi se oli ROP Järvenpäässä ja PN2 Tuusulassa. Nyt oliskin ollut joka näyttelystä sitten sertiä tarjolla, kun ei sitä enää voitu ottaa :D Kromin arvostelut:

"Ihastuttavan kokoinen. Hyvät mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Hyvä rintakehän pituus ja syvyys. Hyvä eturinta. Vähän litteät käpälät. Kaunis takaosa. Liikkuu tehokkaasti. Erinomainen asenne!" (KÄY ERI1 SA PN1 ROP / Tiina Taulos)

"Erinomainen tyyppi. Tasapainoinen, keskivahva runko. Hyvä etuosa. Hyvä kiilamainen pää. Pyöreät silmät, isot korvat. Tyypilliset kulmaukset. Kepeät liikkeet." (KÄY ERI1 SA PN3 SERT MVA / Jaana Hartus)

"True old fashioned toller type. Beautiful head. Point of nose could be slightly higher. Nice expression. Beautiful heead. Good front angulation. Very good ribs and hind quarters. Excellent coat. Nice tail. Movement in front could be slightly tighter. Love her type." (KÄY ERI1 SA PN2 / Tuus van Adrichem Boogaert-Kwint)


Kromi FI MVA, kuva Hilkka Mäkitalo


Kromi, kuva Hanna Linna/ Visualinna


Kromi ROP

Myös Siiri (C. Cheery Wants a Duck) sai kesällä SERTin ollen myös ROP! Enää yksi puuttuu silläkin valionarvosta. Lila (C. Runaway Chromatid) kävi pennuissa ollen ROP-pentu arvostelulla: "7kk narttu. Tässä kehitysvaiheessa varsin lupaava. Hieno pää, hyvä karva ja selkä. Oikea häntä. Raajat ja liikkeet kunnossa. Hyvä turkki." Junnuluokassa se sai ekasta näyttelystään VA-SERTin. Muutkin chrome-pennut ovat käyneet näytillä. Hoppu (C. Chromantic Duck) kävi näytillä Mikkelissä saaden hienosti ERIn junnuista ja voittaen luokan. Flokille (C. Fifty Shades of Chrome) samasta näyttelystä tosi hieno arvostelu mutta toinen palli harmillisesti on pienempi toista ja tulokseksi hyl. Juku (C. Freckles of Chrome) oli keväällä VSP-pentu :) Arvostelu kuului: "Oikean tyyppinen. Oikeat mittasuhteet. Vielä hieman ilmava. Hyvä luusto. Oikealinjainen ilmeikäs pää. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä raajaluusto. Takaa liikkuessa kintereet vielä kovin epävakaat. Oikealaatuinen karvapeite. Miellyttävä käytös." Tollershowssa edustivat Messi (TK1 AD BH C. Chilling With Ducks) ja Lila, Lila junnuissa EH ja osallistumisoikeus pää/ilme-kisaan ja Messi keräsikin sitten palkintoja pussillisen ollessaan paras X-luokan uros ja BIS-X. Sai myös osallistumisoikeuden parhaat liikkeet -kisaan. Twizter kävi Kuopiossa näytillä saaden KÄY EH:n kivalla arvostelulla. Lila sai Porvoosta sileän ERIn ja kivan arvostelun. Dusty (BH C. Can I Eat The Duck) sai nyt syksyllä vikan SERTinsä, ensi vuonna taippareihin mars! :) Dustyn arvostelu: ”Erinomaiset mittasuhteet. Kaunis pää ja ilme. Kauniit korvat. Erinomainen ylä- ja alalinja, häntä ja kulmaukset. Hyvä turkki. Tiiviit käpälät. Tasapainoiset liikkeet.”


Messi Tollershow


Siiri ROP SERT, kuva Jani Elsilä


SERT-Dusty ja Lila Porvoo KR, kuva Heidi Laaksonen

Dusty ja Messi ovat kisanneet myös tokossa kesällä, Dustylle ekasta startistaan ALO3 ja Messille AVO2 ja AVO3. Hienoa, kun uskaltauduitte kisaamaan! :) Juju (C. Who Let The Duck Out) aloitti agilityuransa kesäkuussa mainiosti saaden ekalta kisapäivältä heti 2 LUVA-nollaa ja vielä luokkavoittoa pikkumakseissa. Yksi luva siis puuttuu, jonka jälkeen voivat siirtyä kakkosluokkaan.

Twizter (RTK1 C. Cajoled By Ducks) starttasi keväällä kolmen kisan verran rally-tokossa ja sai RTK1-koularin kolmella yli 95 pisteen suorituksella ollen myös kerran luokkaykkönen ja kerran sai mieltä lämmittävän tuomaripalkinnon iloisesta yhteistyöstä: "Innokas ja osaava koira. Hienot maahanmenot. Sujuvaa yhteistyötä." :) Seuraavaksi siis avoimeen luokkaan. Siiri kävi MEJÄilemässä saaden voittajaluokasta kolmostuloksen, siitä on hyvä jatkaa! Siiri osallistui myös tollereiden omaan epäviralliseen NOME-kokeeseen eli Mölleriin, josta hienosti tulos ALO3 arvostelulla: "Reippaasti töitä tekevä koira, jolla spontaanit ylösotot, hyvät palautukset ja luovutukset."


Juju 2 x LUVA


Twizter rally ALOHYV ja sija 1.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä, Messi on aktiivisesti käynyt WT- ja NOME-B-kokeissa kevään ja kesän aikana Minnan kanssa, ja kausi on ollut ihan huikea! Tasaista, luotettavaa työtä. Ylpeä saa olla tästä kaksikosta :)

Messille on kertynyt huikeat 3 x ALO1 noutajien Working testeistä (NOWT). Yhdessä kokeessa se vielä voitti koko alokasluokan! Toisessa sijoittui luokan kolmanneksi. Lisäksi epävirallisen paikallisen noutajayhdistyksen seuramestaruuden wt-kokeen ALO1 ja luokkavoitto. Virallisista Nome-B-kokeista riistalla 2 x ALO2 ja ALO3. Ei voi kuin taputtaa käsiä ja hymyillä ♥ Messi olisi voinut WT:ssä jo siirtyäkin avoimeen luokkaan, mutta päättivät kisata tämän kauden vielä alokkaassa.


Messi tokokisoissa, kuva Heidi Laaksonen


Messi WT ALO1, 88 p. ja sijoitus 1. Kuva Maarit Saarinen

Keväällä tavattiin useamman kasvatin kesken Katin nome-koulutuksen merkeissä. Toukokuussa treffattiin Chrome-pentujen kanssa tirppastartin merkeissä, kun Eeva kävi yhdistyksen puolesta kouluttamassa lapsosia. Piakkoin olisi uudet treffit tiedossa - ihana päästä pentuja näkemään! Osa kasvateista on treenaillut myös kimpassa keskenään, mikä on huippu juttu :)

Chromet täyttivät nyt syyskuussa jo vuoden. Heinäkuussa maailman rakkain Ducky juhli 9-vuotissynttäreitä ja toukokuussa ankkapennut, mukaanlukien omat aktivistit Kromi ja Twizter, täyttivät 4 vuotta.

Chrome-pennut pentutestattiin 7 vk ikäisinä, mutta lisäksi Floki pääsi keväällä 6 kk ikäisenä SmartDog-pentutestiin ja osoittautui silloin erittäin sinnikkääksi, leikkisäksi ja ongelmanratkaisukykyiseksi itsenäiseksi pennuksi. Toisen ogelmanratkaisutehtävän se oli suorittanut huikeassa 7 sekunnissa, kun keskimäärin suoritusaika koirilla on 20-40 sekuntia :D Toisessa tehtävässä se oli ollut pennuksi poikkeuksellisen sinnikäs ratkomaan itse tehtävän, eikä hylännyt sitä tai pyytänyt ihmisen apua. Itsehillintää vaativassa tehtävässä sen onnistumisprosentti oli 90 % kun keskimäärin se on koirilla 79 %. Ihmisen eleet se keskittymiskykyisenä luki oikein 92 % tapauksista. Leikkihalua mittaavassa tehtävässä se innostui leikistä. Mallioppimistehtävää se ei ratkaissut. Loppuarviona oli: "Floki on erittäin avoin ja ystävällinen koira, joka tutustuu vauhdikkaasti uuteen tilaan. Flokilla on sylinteritestissä erinomainen itsehillintä. Pentu ratkaisee tilaan liittyvän ongelman (V-aita) erittäin nopeasti. Ihmisen eleitä Floki lukee todella hyvin ja tekee vain yhden virheen. Floki on mahdottomassa tehtävässä täysin itsenäinen ongelmanratkaisija. Se on myös erittäin sinnikäs, mikä ei ole pennuille tyypillistä. Sosiaalisen oppimisen tehtävää Floki ei ratkaise, mutta pennussa näkyy kuitenkin pieniä viitteitä siitä, että Floki ymmärsi napin merkityksen tehtävässä – ja kaikki koirat on toki mahdollista opettaa matkimaan. Floki on hyvin motivoitunut ruoasta ja tehtävistä koko testin ajan ja se innostuu myös leikkimisestä. Kokonaisuudessaan hyvin keskittymiskykyinen, sinnikäs ja itsenäinen pentu, josta saa varmasti innokkaan kaverin monenlaisiin harrastuksiin!" Testin perusteella aika mainio tyyppi, toivottavasti hänestä tulee Johannalle kiva harrastuskaveri!


Lila, Hoppu, Floki ja Juku


Ankkapentuja aktiivisena treeneissä ;)

Omien otusten kesän virallinen harrastuskausi jäi poikkeuksellisen tylsäksi, sillä koirat ovat kärsineet isommista ja pienemmistä loukkaantumisista. Kesällä myös omistajan kiireistä. Tämä vuosi - lupaavan kevään jälkeen - ylipäätään muodostui lopulta alkuvuoden suurten suunnitelmien sijaan välivuodeksi, on saanut oppia iloitsemaan silloin kun kellään ei ole loukkaantumisia. Muun muassa Twizter sai lihasvamman takareiteensä ja sen paranemisessa/kuntoutuksessa ja treenikiellossa meni käytännössä koko kesä :( Se niistä suunnitelmista. Ikään kuin pisteenä iin päälle loppukesästä tyypit saivat vielä toistamiseen tälle vuodelle kettukapitartunnan (syyhypunkki, joka häädetään niskaliuoksella) ja siinä meni sitten ne viimeisetkin haaveet ajatuksissa olleesta startista nomessa Kromin kanssa tällä kaudella :D Lokakuussa käytävän Tolleri-nomen päälle arvelin juoksujen asettuvan, ja niinhän ne tosiaan tekivät. Mutta vuosi se on ensi vuosikin ja lopulta kaikkein tärkeintä on, että tällä hetkellä koirat voivat hyvin :) Tänä syksynä nome-kokeet ovat olleetkin varmaankin kuuman kesän takia poikkeuksellisen täysiä ja kolme kasvattiani on jäänyt harmillisesti useammassa kokeessa kauas varasijoille.

Loppuun vielä suurensuuri kiitos kaikille kasvattien omistajille koirienne aktivoinnista ja osallistumisesta tapahtumiin! :)


Ducky täytti kesällä 9 vuotta
15.9.2018
Pitkään olen pähkäillyt, mikä olisi kätevin kanava kirjoittaa välillä vähän pidemminkin uutisia yms. kuin vain tuloslistan täyttämisen verran. Blogia ei ole aikoihin tullut päiviteltyä, joten kokeillaan nyt taas pitkästä aikaa palata tähän vanhanmalliseen uutis-osioon - ainakin hetkellisesti :D Koitan ehkä pitää tämän nyt vain suomenkielisenä, jos tulisi paremmin päiviteltyä. Kotisivujen pistäminen kokonaan uusiksikin on ollut mielessä, mutta se jääköön paremmalle ajalle.             Copyright © Cayora's tollers