Uutiset 2015 - News 2015 2015201420132012 2011


>> Tuloksia 2015-2016 / Results 2015-2016

13.6.2016v  Hienoja tuloksia kasvateille

Kevään ja kesän aikana on kuulunut paljon upeita tuloksia kasvateilta :) Koska päivityksiä ei ole alkuvuonna tänne asti kantautunut, tulee tässä kirjallinen lyhytkatsaus koko alkuvuoteen :D Upeimpana juttuna noutajien kuninkuuslajista NOMEsta Messille (Cayora's Chilling With Ducks) ihan ekasta kokeesta NOME-B ALO3 viime perjantaina 10.6.2016! Onnea Minna! :) "Tasaisen hyvällä vauhdilla työskennellyt koira, joka jaksaa työskennellä hyvin kokeen loppuun saakka. Koiran ja ohjaajan yhteistyö on hyvä. Palkintosijaa laskee pienet puutteet eri osa-alueilla."

Lauantaina 11.6. sijoitusnarttuni Nala (Cayora's Wants To Clone Ducks) kävi Marin kanssa näyttelyssä Mikkelissä tuloksella AVO ERI/1, SA, PN1, SERT ja ROP :) Onnea Mari ja Juha!

28.5. Parolan taippareissa kävi suorittamassa taipumuskokeen Siiri (C. Cheery Wants A Duck). Onnea Maija!

Edellisenä viikonloppuna ankkalapset täyttivät kaksi vuotta. Onnea kaikille Duckyn lapsille! :) Heti seuraavana päivänä, 21.5.2016, olikin melkoinen päivä, kun ensin Kromi (Cayora's Diving In Duck Pond) sai tokan sertinsä Koski TL:n näyttelyssä tuloksella KÄY ERI/1, SA, PN1, SERT ja ROP. Ja heti perään tuli Jasminilta soitto Raaseporin taippareista, jossa Juju (C. Who Let The Duck Out) oli tuonut pupun hienosti jäljen päästä ja läpäissyt siten noutajien taipumuskokeen. Onnea Jasmin ja Mikko! :)

Toukokuussa Siiri ja Kromi kävivät myös Mynämäen näyttelyssä, jossa Siiri oli PN4 ja Kromi PN3 kera VA-SERTin. Kromi käväisi myös Raumalla ja Helsingin erkkarissa, joissa molemissa se oli KÄY ERI/1, SA, PN4. Helsingin erikoisnäyttelyssä sain kunnian esittää myös Dustyn (Cayora's Can I Eat The Duck), joka oli PU1, sai SERTin ja oli Rodun paras, ROP. Onnea Heidi ja Carola!

Huhtikuussa Pirkan dameissa kisailivat Messi ja Siiri molemmat hyvin tuloksin. Siiri kisasi osana Novascotiannoutajat ry:n joukkuetta, joka voitti yhdistysjoukkuesarjassa lopulta historiallisesti kultaa! Messi kisaili Päijät-Hämeen noutajien joukkueessa.

Maaliskuussa Jyväskylän näyttelyssä pyörähtivät Juju ja Siiri. Siirille NUO ERI/1, SA ja Jujulle NUO EH/1. Lupaava nuori koira, mutta vielä kotiin kasvamaan :)

Salon Seudun noutajien Nuoren noutajan kannustuspalkinnot saivat maaliskuussa Turun seudulla asustelevat Kromi (C. Diving In Duck Pond), Siiri (C. Cheery Wants A Duck), Twizter (C. Cajoled By Ducks) ja Veikko (C. Hunts Ugly Ducklings). Valionarvomuisto (C.I.B.-tittelistä) tuli äippäkoiralle Duckylle (Allydor's Powerful Bowl of Beauty).

Ja viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä, Penny (C.I.E. SE TVA SE JVA POHJ& FIN & SE(n) & NO & DK MVA SEV-04 PMVV-11 Allydor's Penny Alhena), joka on Cajon viimeisen pentueen emä, Duckyn isoäiti ja Cayora's duck-pentueen isoisoäiti, täytti 14 vuotta 12.6.2016! Se on hieno ikä tollerille :) Paljon onnea Penny!!

  During the spring and summer I've been receiving many wonderful results :) So here is a quick look!

Messi (C. Chilling With Ducks) attended in his first Retriever-B hunting tests and got 3rd prize in beginner's class. Congratulations Minna! :)

My co-owned female Nala (Cayora's Wants To Clone Ducks) attended a show in Mikkeli where she was Best Bitch and got her first CAC and was BOB. Congrats Mari and Juha!

Siiri (C. Cheery Wants A Duck) passed the Finnish retrieving test, NOU1, in Parola 28th May 2016. Congratulations Maija! :)

The previous weekend my Duck litter became 2 years old. Congratulations to all the puppies! On the following day it was quite a day as first Kromi (Cayora's Diving In Duck Pond) won her 2nd CAC by winning the working class, gaining CCQ, being best bitch and finally BOB! And straight after that Jasmin called to tell that his brother Juju (C. Who Let the Duck Out) had passed the Finnish retrieving test, NOU1 :) Congratulations Mikko and Jasmin!

In May Siiri and Kromi visited a show in Mynämäki. Kromi was BB-3 with res. CAC and Siiri BB4. Kromi also attended a show in Rauma and a speciality in Helsinki and won working class in both, gained a CCQ and was best bitch 4th. In Helsinki Specialty show I even got the show Dusty (Cayora's Can I Eat The Duck), who was Best Male, got CAC and was Best of breed! Congratulations Heidi and Carola!

In April Messi and Siiri attended an unofficial retrieving competition for young retrievers "Pirkan Damit". Siiri was representing Finnish Nova Scotia Duck Tolling retriever club together with Pintti and Sumu and they historically won 1st place in the competition series for associations! Messi was representing a local retriever club Päijät-Hämeen Noutajat. Both did great job :)

In March Juju and Siiri attended a show at Jyväskylä. Siiri won intermediate class with CCQ and Juju got very good at Intermediate class.

Kromi (C. Diving In Duck Pond), Siiri (C. Cheery Wants A Duck), Twizter (C. Cajoled By Ducks) and Veikko (C. Hunts Ugly Ducklings) got an incentive prize for young retriever from the local retriever association "Salon noutajat". Their mom Ducky (Allydor's Powerful Bowl of Beauty) got a prize for her C.I.B. title that was confirmed finally 2015.

And last but least, Penny (Allydor's Penny Alhena), who is the dam of Cajo's last litter, the grandmother of Ducky's and the great-grandmother of Cayora's duck litter, had her 14th birthday on 12th June 2016. That's an age worth many hugs and kisses. Congratulations Penny!! :)


Siiri NOU1 28.5.2016, kuva Maija Mäkinen


Juju NOU1 21.5.2016, kuva Jasminilta


Nala (C. Wants to clone ducks) SERT, ROP 11.6.2016, kuva: Juha Ohtonen


Messi (Cayora's Chilling With Ducks) NOME-B ALO3 10.6.2016, kuva Heidi Laaksonen


Dusty (Cayora's Can I Eat The Duck) PU1, SERT, ROP 5.5.2016, kuva Heidi Laaksonen


Kromi (Cayora's Diving In Duck Pond) SERT, ROP 21.5.2016


Penny (C.I.E. SE TVA SE JVA POHJ & FIN & SE (n) & DK & NO MVA PMVV-11 SEV-04 Allydor's Penny Alhena) 14 vuotta 12.6.2016! photo: Siv Molinder


23.12.2015  Merry Christmas and Happy New Year 2016! :)

Iloista joulua toivottavat: - Joulumuori Ducky, joka on innoissaan päästessään keittelemään (syömään) puuroa. Actionia!
- Piparivastaava Kromi, joka on kaiketi vetäissyt jo nurkan takaa löytämänsä joulutontun kitaansa - vain lakki on jäljellä...
- Tontunmetsästäjä Twizter, joka on pyydystänyt tassujensa edestä kovaa ohi kipittäneen tontun, joka räpiköi ilmassa juututtuaan lakistaan kiinni.


 

9.11.2015  Vihdoin virallisesti C.I.B. - Ducky's C.I.B. confirmed

Duckyn kansainvälisen muotovalion arvo on vahvistettu 23.10.2015. Vihdoin, sillä siihen tosiaan meni 2 vuotta kaikkine sääntövenklauskiemuroineen :) Viimeisen tarvittavan CACIBin se sai 2.11.2013. Koska kansallisista arvoista poiketen kansainvälisen muotovalion (johon vaaditaan käyttötulos, C.I.B) tai näyttelyvalion (johon riittävät pelkät näyttelytulokset, C.I.E.) arvoja ei saisi käyttää ennen kuin ne on vahvistettu FCI:ssä (vain esim. muodossa "CIB*, * = vahvistusta vailla"), voi nyt nimestä jättää ylimääräiset tähdet pois ja se kirjoitetaan C.I.B. FI MVA EE MVA TK1 TK2 BH Allydor's Powerful Bowl Of Beauty. Kiva, että sekin sitten virallistui :) Uskollinen palvelijani, maailman paras harrastuskaveri ja kainalokoirani Ducky ♥

  Ducky's international championship (with working merit) has finally been confirmed. Finally, as it took 2 years with all the changes in the rules back and forth. She got the last CACIB on the 2nd of November 2013. Now her name is written C.I.B. FI CH EE CH TK1 TK2 BH Allydor's Powerful Bowl of Beaty. Nice that it became official after all :) My loyal servant, the best working companion and the sweetest girl to cuddle with ♥


Ducky lokakuus 2015 SNJ:n näyttelyssä, kuva: Heidi Laaksonen

21.10.2015  Tolleri-WT:ssä Oripäässä - Toller club's championship Working test

Sunnuntaina startattiin Tolleri-WT:ssä eli tollereiden wt-mestaruuskokeessa Duckyn kanssa. Pöljästi ekalta rastilta nolla, joten tulokseksikin nolla, yhtä raaka oli laji edelleen ;) Rastien pisteet 16 + 0 + 10 + 18 = 44 p. Ekana suoritetulta rastilta dami ei löytynyt. Harjoituksena tehtiin Maijan kanssa sama uudelleen rastien jälkeen ja silloin juoksi suoraan damille. Mutta koetehtävässä ei siis osunut alueelle, saanut hajua ja/tai käyttänyt tarpeeksi nenää. Loppufiilis oli silti tosi hyvä, onneksi jäätiin tekemään koe loppuun :) Ollaan ehdottomasti tänä vuonna menty eteenpäin melko vähäisestä treenistä huolimatta ja koiran viretila on tällä hetkellä aivan optimaalinen. Se ohjautui paremmin kuin koskaan ennen (ohjautui kaukanakin hyvin ja oli kuuliainen pillille) ja olen vihdoin uskaltanut lähteä viemään sitä eteenpäin (tajuttuani, että ollaan treenattu aivan liian helppoja asioita). Puutteet löytyivät ihan sieltä, mikä yhä kärsii treenin puutteesta ja näistä voinen ainakin osin syyttää itseäni; ei koira opi, jollei sille opeta. Ne asiat, mitä me ollaan hinkattu, se osasi ja se on muuten aika kiva huomata :) Muilta osin voisi todeta, että on oppinut tänä vuonna myös sivustakatselijan rooliin, pihaustakaan ei päästänyt, eikä tuntunut ylipäätään kuumalta koetilanteessakaan (osin ehkä myös siksi kun sitä ihanaa riistaa ei ollut läsnä). Tämän kauden jälkeen on aika kirkkaat ajatukset siitä, mitä me treenataan. Koko viime vuosi ja osin edellinenkin menivät tauolla, ja tänä vuonna koekausi alkoi vasta elokuusta. Tuntuukin, että nyt vasta päästiin vauhtiin ja olisi niin kiva jatkaa. Harmi, että koekausi on niin lyhyt Suomessa! Toisaalta tänä vuonna sitä oikeastaan selvemmin tajusi, miten vähän ja huonosti me ollaan treenattu ja on ihan hyväkin ottaa breikki. Pitkälti koiran ominaisuuksilla ollaan tähän asti edetty, mutta liian kauan junnasin paikallaan kehittämättä koiraa oikeastaan mitenkään eteenpäin ja se tällä hetkellä vähän harmittaa. Mutta tästä siis taas eteenpäin, toisaalta nämä oivallukset ovat niitä, jotka mahdollistavat kehittymisen jatkossa.

Tosi ylpeä olen Duckyn lapsesta Messistä (Cayora's Chilling With Ducks), joka 17 kk ikäisenä upeasti veti wt-kokeen läpi kasaten 45 pistettä! Yhdeltä rastilta täydet 20 pistettä! Harmittavasti yhdeltä rastilta toinen dami jäi saamatta ylös ja siksi nolla. Mutta vau, Messistä ja Minnasta kuullaan vielä taatusti! :)

Turistina kokeessa palloilivat myös lapset Siiri ja Dusty. Yhteiskuva jäi ottamatta, kun pimeys ja sumu ehtivät laskeutua ennen kuin kokeesta päästiin pois. Hyvin järkätty koe Novascotiannoutajat ry:ltä! Aika kivoja tollereita kyllä kokeessa oli, mikä osoittaa, että kyllä tolleristakin koekoiraksi on :)

  On Sunday me and Ducky participated in the Finnish toller club’s championship Working test at Oripää. Unfortunately she didn’t find the dummy from the first task and got 0 from that task. The three other tasks went either ok or really well. Points 16 + 0 + 10 + 18 = 44 points. A pity with the zero, as the task would have been pretty easy to do (we tried it afterwards and she did it easily) but the dogs are not machines. There was anyway a lot of good things: Ducky was not hot at all but quiet, concentrated, heeled nicely and listened to all my commands really dutifully, even when far away. Ducky’s son Messi (Cayora’s Chilling With Ducks) also participated, at the age of 17 months, and did really really nice work! He even got full 20 point from one task but unfortunately missed one dummy on another task and therefore ended up getting zero with 45 points. I’m sure there’s a lot to expect from Minna and Messi! :) Also littermates Siiri and Dusty were there as tourists. It was really great to see so many tollers; it proves that tollers can also be nice working test dogs :)


Ducky WT-kokeessa, kuvat: Heidi Laaksonen


Messi (Cayora's Chilling With Ducks) WT:ssä, kuva: Heidi Laaksonen


Ducky ja Siiri (Cayora's Cheery Wants A Duck), kuva: Maija Mäkinen


Messi, kuva: Heidi Laaksonen


11.10.2015  Menestystä SNJ:n erikoisnäyttelyssä - Success at Finnish Retriever Organisation's specialty show

Päivä SNJ:n noutajien erkkarissa junnukakaroiden ja niiden äipän kanssa. Ilmoitettuna oli 71 tolleria, tuomareina arvostettu Rautala ja tuomarinmuutoksesta johtuen junnuille Jokisilta. Uroksissa Dusty (Cayora's Can I Eat The Duck) huikeasti JUN ERI/2, SA ja VA-SERT! Juju (C. Who Let The Duck Out) JUN EH/4. Jujun kanssa pääsin itse kehään :) Eppu (C.Will Charm The Ducks) vaatii vähän lisää kehätreeniä, yllätyksenä ei antanut tänään tuomarin katsoa hampaita, vaikka ystävällinen otus onkin. Nartuissa Siiri (C. Cheery Wants A Duck) JUN ERI/3 ja naku-Kromi (C. Diving In Duck Pond) JUN ERI/4. Junnuja oli aika paljon, joten kivat sijoitukset kaikille. Kromin meinasin jättää pois kehästä totaalikarvattomuuden takia, mutta kasvattaja- ja jälkeläisluokkien kasaansaamiseksi oli sekin vietävä kehään ;) Ducky (Allydor's Powerful Bowl of Beauty) isohkossa valioluokassa VAL ERI/4, SA. Cayora's kasvattajaluokka oli upeasti 2. paras ja sai kunniapalkinnon! :) Viisi tai kuusi kasvattajaluokkaa esitettiin. Duckyn ekaa kertaa esitetty jälkeläisluokka oli 2. paras jälkeläisluokka myös kera KP:n!! Paikalla olleiden tollereiden taso oli kautta rodun korkea, joten aika hienosti 16 kk ikäisten junnukakarakoirien kanssa :) Villatehdas oli jälleen ahdas ja hälinää täynnä ja autopaikan löytäminenkin meinasi ahdistaa puutteellisten järjestelyiden vuoksi, mutta muuten päivä oli siis erinomainen myös tulosten valossa ;) Suurkiitos kaikille kasvattien omistajille, että tulitte! :)

"Ryhmä hyvän tyyppisiä ja kokoisia rodun edustajia, joilla hyvät mittasuhteet. Hyvät päät, hieman niukkakarvaisia tänään." (Cayora’s-kasvattajaluokka)
"Ryhmä sopivan kokoisia ja hyvän tyyppisiä tollereita samasta pentueesta. Nuoria koiria, vielä niukka turkki. Miellyttävät päät. Liikkuvat hyvin." (Duckyn jälkeläisluokka)

Siiri käväisi tänään taippareissa, mutta aamun miinusasteinen lämpötila (-3,5 C) vedessä kelluneiden jäähippusten kera oli aamulla startanneelle nuorelle (ja vanhemmallekin) koiralle jo vähän liikaa, eikä se mennyt uimaan. Harmi juttu, huonoa tuuria oli matkassa, kun säät viilenivät juuri tällä viikolla. Ensi vuonna sitten, sillä Siirihän kyllä hanskaa homman :)

Tänään olisi ollut Cajon (Hingstbackes Red-Cajo) 16-vuotissyntymäpäivä, jos se vielä olisi täällä. Syksyn lehdistä sen aina muistaa!
Postauksen lopussa kuvia näyttelystä.


Cajo (C.I.E. SE MVA(N) V-01-02-05 EEV-02 PMV-04 SEV-04 MVV-08 HeVW-12 VV-12 Hingstbackes Red-Cajo) vuonna 2006

  A day at the Finnish retriever specialty with the juniors and their mom. 71 tollers entered. Dusty (Cayora’s Can I Eat The Duck) did superb: JUN EXC 2nd in class, CQ, Res.CAC! Juju (C. Who Let The Duck Out) JUN VG 4th in class. Eppu (Will Charm The ducks) needs some more training, didn’t want the judge to look at the teeth today although he's a friendly and outgoing boy. Siiri (C. Cheery Wants A Duck) JUN EXC 3rd in class and naked Kromi (C. Diving In Duck Pond) JUN EXC 4 th in class. Ducky (Ch Allydor’s Powerful Bowl of Beauty) in Champion class EXC 4th in class. Cayora’s breeders group 2nd best breeders group with HP! :) Out of 5 or 6 breeders groups. Ducky’s progeny class was presented for the first time and was 2nd best progeny class with HP!! Really nicely with the 16-month-old juniors :) Thank you so much everyone for coming!

Siiri attended the retrieving test today but the weather has become chilly this week in Finland and it was -3,5 celcius today morning. With a hint of ice in the water it was a little bit too cold for a young dog (and even for an older one)so she preferred not to swim in the cold water. A pity but next year then, since we know that Siiri can do the tasks :)

Today would have been Cajo's (Hingstbackes Red-Cajo) 16th birthday if he would have still been here with us. One always remembers it when the autumn leaves fall!


Paikalla olleet Cayora's-ankkalapset ja niiden äippä :) Vasemmalta: Eppu, Siiri, Juju, Dusty, Kromi ja Ducky


Cayora's-kasvattajaluokan KP (Kromin suussa) ja Duckyn jälkeläisluokan KP :)
Breeders group HP (held by Kromi) and Ducky's progeny group's HP :)


En tiedä, mitä tässä tapahtuu, mutta Duckylla on hauskaa selvästi :P kuva: Heidi Laaksonen


Dusty (C. Can I Eat The Duck) VA-SERT


Dusty


Juju (C. Who Let The Duck Out)


Juju (C. Who Let The Duck Out)


4.10.2015  Twizter NOU1 :) - Twizter also passed the retrieving test :)

"Helppo nakki", tuumasi Twizter (Cayora' Cajoled By Ducks) ja kävi hakemassa luotettavaan tyyliinsä riistat NOU1:n arvoisesti :) Sunnuntaina oli siispä hänen vuoronsa osallistua taippareihin Pomarkussa. Nyt ei edes jännittänyt, sillä Twizter ei ole riistaa jättänyt ja toki tässä ehti jo vähän saada rutiiniakin ;) Koealue oli eri paikassa kuin ennen, Duckyhan suoritti taipparit 5 vuotta sitten myöskin Pomarkussa. Kävelymatkaa koepaikalle oli autoilta 10 minuuttia ja hakualueelle siirryttiin vesityön jälkeen mutapolkua pitkin. Jälkimmäisessä lokinoudossa Twizterin palautusreittivalinta oli helpon avoveden sijaan matkalla olleen kaislikon kautta; hieman haastetta, sillä se ei ollut koskaan kaislikossa uinut, mutta ilmeisesti tehtävä olisi muuten ollut liian helppo :P Riistat se toi käteen. Hakualue oli tiivistä risukko-koivikkoa, jollaisessa ei oltu treenattu, mutta koiraa se ei näemmä hämmentänyt. Hakualueelle Twizter sinkosi innokkkaasti ja pian oli jo tuonutkin neljä varista. "Reipas poika", sanoin Twizterille kytkiessäni sen. "No aika reipas oli kyllä! Siinä ei nokka kauaa tuhissut!", totesi tuomari hauskasti perään :D Kunniakirjaa ojentaessa vielä totesi, että tämä oli yksi koirista, joka säästi toimitsijoilta aikaa ;) Twizter teki hienon haun, löysi ja palautti nopeasti linnut käteen ja piti nenän auki. Jälki tuntui sekin tällä kertaa vain hetkeltä, enkä ehtinyt kunnolla aloittaa jännittämistä, kun jo näin koiran pupun kanssa. Twizter ON nopea :D En tiedä, miten lähelle tietä kani oli jätetty, mutta Mister joka tapauksessa palautti kanin kovaa vauhtia juosten tietä pitkin vesilammikoiden välistä ;) Ihana poika, se on kyllä niin huippu typpi, jolla on maailman kultaisin luonne :)

Jes, nyt on lähes puolet eli 4/9 Duckyn alle puolitoistavuotiaista pennuista taipunut. Lisää varmasti seuraa myöhemmin :)

Pöytäkirja Pomarkku 4.10.2015, Ari Huttunen:
1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Ystävällinen noutaja.
2. Uimahalu: Menee reippaasti veteen ja ui mielellään.
3. Hakuinto: Hyvävauhtista hakua.
4. Noutohalu: Spontaanit ylösotot.
5. Nouto-ote: Pehmeät otteet.
6. Palauttaminen: Nopeasti ohjaajalle.
7. Reagointi laukaukseen: Erittäin tarkkaavainen.
8. Itseluottamus ja aloitekyky: Suorittaa tehtävät riittävän itsenäisesti. Myös jäljen. (En tiedä, miksi sana "riittävä", ihan itsenäisesti suoritti ;)
10. Yleisvaikutelma: Tehokas nuorehko uros, joka helposti selvittää kokeen tehtävät ja osoittaa hyviä taipumuksia.
NOU1

  On Sunday it was Twizter's (Cayora's Cajoled By Ducks) turn to attend a Finnish retrieving test with me. "A piece of cake", he thought and passed the test :) He has been so trustworthy that I wasn't actually even nervous. Twizter retrieved the seagulls from the water nicely although he chose a more difficult route backwards and swam through the reeds instead of the open water, "more challenge" he thought ;) The search area was a very thick birch grove, something we've never trained, but apparently it was no problem. Twizter run to the search area and in no time had already found 4 crows which was enough. He did great job, found and delivered the crows fast to my hand and had his nose open all the time. The bunny track felt only like a moment too, before I already saw him running back with the bunny. He really IS fast :D I really love his golden temperament :) He's open-minded, he has brought spontaniously and with high speed the birds in every single training and he doesn't stress the environment but focuses on the work.

So now already 4 out of 9 Ducky/Louis puppies have passed the retrieving test, under one and a half years old, so great! I'm sure there will be more in the future :)


Twizter NOU1 4.10.2015

21.9.2015  Kromille NOU1, Duckylle NOME-B ALO2! - Kromi passed the retrieving test, Ducky 2nd prize in retriever-B hunting test

Kromin kanssa osallistuttiin taippareihin Vehmaalla lauantaina. Aina yhtä jännittävää ;) Pikku otus toimi kokeessa, kuten normaalisti ja kokeessa oli siksi itselläkin lopulta (alkupaniikin jälkeen) omien suoritusten ajan rento ja hyvä fiilis :) Kaikkein onnellisin olin juuri siitä hyvästä fiiliksestä, Kromi suoritti kokeen helposti. Pieni jännitysmomentti oli hakuruudussa, kun Kromi vingahti ja pelästyin heti sen loukanneen tassunsa. Se käväisi mun luona, tsekkasin tassun, mutta lähti sitten takaisin hakuun yhtä innokkaalla vauhdilla kuin ennenkin ja etenikin seuraavaksi kauimmaiselle varikselle, jonka jälkeen sain kytkeä koiran. Haku oli tosi hyvää koko ajan ja intoa etsiä enemmänkin vaakkuja olisi ollut (neljä tuomari Kromilla haetutti). Se otti riistat heti löydettyään ja toi ne hyvillä otteilla nopeasti mulle käteen. Pupujälki tuntui ikuisuudelta, kun koiraa nähnyt ennen kuin sen ollessa jo ihan muutaman metrin päässä minusta, sillä ainakin alku oli aika ryteikköä. Kromi löysi ja toi pupun varmoin ottein käteen ja koitti vielä vähän ottaa tuomarilta kanin takaisinkin ;) Hieno pieni tyttö, sen kanssa oli tosi kivaa ♥

1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Iloinen, reipas. Suhtautuu hyvin ihmisiin ja toisiin koiriin.
2. Uimahalu: Menee empimättä veteen, ui hyvin.
3. Hakuinto: Innokas hakija.
4. Noutohalu: Spontaanit ylösotot kaikista riistoista.
5. Nouto-ote: Tasapainoiset, hyvät otteet.
6. Palauttaminen: Ripeästi ohjaajalleen kaikki riistat.
7. Reagointi laukaukseen: Rauhallinen.
8. Itseluottamus ja aloitekyky: Hyvä itseluottamus ja aloitekyky koko kokeen ajan. Selvittää myös jälkitehtävän.
9. Yhteistyö: Erittäin hyvää.
10. Yleisvaikutelma: Mukavalla, hyvällä, innokkaalla tyylillä töitä tekevä koira. Osoittaa hyviä taipumuksia.
NOU1

Duckyn kanssa suunnattiin NOMEilemaan seuraavana päivänä. Edellinen koe kaksi viikkoa sitten jouduttiin keskeyttämään tassuvamman takia ja viikko sitten ollut koe samasta syystä perumaan. Tassu ehti kuitenkin onneksi parantua tähän mennessä ja pystyimme starttaamaan. Koe oli tuomarin (Ossi Kähärä) mukaan vaikeahko alokasluokan koe ja tuloksia tuli laihanlaisesti. Kaksi ykköstulosta (kaksi koiraa valitettavasti epäonnistui jäljellä viime metreillä) ja vain muutama kakkonen ja kolmonen, loput nollia. Kakkostulos on hieno juttu, vaikka toki tuloksen kuultuaan jäi tietysti sitten myös harmittelemaan, että "entä jos olisin tehnyt toisin..." ;) Mutta oikeasti totta kai olen hirveän tyytyväinen tulokseen. Koe alkoi lyhyellä seurautuksella maaohjauspaikalle, josta oli ehkä 30 m maaohjaus varikselle metsään. Ilmeisesti oikein kukaan koirista ei tehnyt ohjausta ihan suorana linjana. Ducky eteni ensin vahvasti kohti riistaa, mutta kääntyi sitten sekin vinoon. Sain sen tokalla lähetyksellä riistalle mutkien kautta. Sitten seurattiin pitkä pätkä markkeerauspaikalle kalliolle, jossa tuli kakkosmarkkeeuraus lokeilla. Toinen kallion/kasvillisuuden taa ja toinen kasvillisuuden taa hieman. Nämä Ducky muisti ja sai ylös. Duckyn ollessa noutamassa toista markkeerauslokkia, heitettiin (ilmeisesti vähän liian aikaisin) ohjauslokki veteen ja Ducky markkeerasi kuulollaan pudotuksen. Tuomari halusi sotkea koiran muistikuvaa ja laittoi meidät tekemään ylimääräisen seuraamislenkin. Itse ajattelin heti, että todennäköisesti kuulolla markkeeraus vain vaikeutti Duckyn kohdalla ohjauksen onnistumista ja taisi sotkea myös ohjaajan pasmat... Ducky kuvitteli kaiketi tietävänsä, että kolmaskin "markkeeraus" tuli samaan paikkaan kuin edelliset ja itse ohjasin erilailla, kuin olin suunnitellut, jolloin koira sitten "minä kyllä tiedän" -asenteella ajautui väärään suuntaan ja eteni aina markkeerauspaikkaan asti. Riista jäi siten saamatta ylös. Voi höh. Tähän kaatui sitten lopulta jäljelle pääsy, oli se (yllättävän) pienestä kiinni tällä kertaa! Sitten taas seurattiin kohti hakuruutua, joka oli suo/kalliomaastossa. Suoalueen takana ja sivuilla oli myös riistoja, yhteensä 7 kpl. Haku on Duckyn vahvuus ja se teki nytkin hyvää hakua, jolloin siltä riitti neljä riistaa. Ekana se toi ison jötkälepupun (jes!), sitten lokin ja muistaakseni pari varista. Tuomari suullisesti sanoi koiran olevan työintoinen ja selvästi riistaviettinen ja hyvässä yhteistyössä, vesiohjauksessa se vaan ei nyt kuunnellut. Itse koin, että yhteistyö ei nyt(kään) ollut kokeessa samalla tasolla kuin se treeneissä on, mutta niinhän se monesti on, että koetilanne kuumentaa koiraa siinä kohtaa, kun se on jo oppinut, mitä kokeessa tapahtuu ja vaikeus kokeessa kasvaa. Tuollaisen taipparieläimen kanssa oli vielä helppoa, kun sillä ei ollut ennakko-odotuksia ;) Äänetön Ducky oli jälleen kokeen läpi, mutta seuraamisessa se yritti välillä edistää ja tosiaan kaukana vedessä se ei kyllä kokeessa ottanut ohjausta toivotulla tavalla, vaan kun en saanut sitä heti oikeaan paikkaan, se teki itenäisiä päätöksiä nenänsä ohjaamana, vaikka pilliä kuuntelikin (suuntia vaan ei). Hese-hamppari oli kuitenkin ansaittu ja sellaisen kävin Duckylle hakemassa kokeen jälkeen, kuten Kromille edellisenä päivänä ;)

Duckyn kokeen pöytäkirja:
- Haku: Kattaa aluetta melko hyvin, löytää 4/7. Hyvä into ja sopiva vauhti.
- ohjattavuus: Ohjautuu hyvin maalla, ei kuuntele vedessä tarpeeksi, tehtävä jää suorittamatta.
- Paikallistamiskyky: Näkee heitot, hakee kummatkin. Selvittää tehtävän itsenäisesti.
- Riistankäsittely: Moitteeton.
- Yleisvaikutelma: Työhaluinen koira, joka tekee mielellään töitä. Hyvä markkeeraaja. Palkintosijaan vaikuttaa ohjattavuuden puute vesialueella.
ALO2

Pari viikkoa sitten Ducky kävi reilun kahden vuoden tauon jälkeen kotimaan näyttelyssä Vantaan KR-näyttelyssä. Tollereita oli Pekka Teinille ilmoitettu 29 kpl. Teini tykkäsi Duckysta kovasti ja se olikin lopulta valioiden ykkönen, paras narttu ja VSP. Kiva comeback ;) Esitin myös Duckyn poika Jujun (C. Who Let The Duck Out), joka oli junioriurosten kolmas Erinomaisella. Elokuun puolivälissä Kromi korkkasi viralliset näyttelyt Raisiossa, jossa tollereita oli 18 kpl. Norjalaistuomari ihastui Kromin tyypikkyyteen ja teki siitä parhaan nartun eli se sai samalla myös ekan SERTinsä, oho! ROP-kehässä se oli kuulemma vielä niin junnu (niinhän se onkin!), että oli siten VSP :) Myös Dusty on käynyt näyttelyssä ollen saaden erinomaisen nuortenluokan voiton kera.

  Kromi and I attended the Finnish retrieving test on Saturday. Kromi did a really good job bringing the two seagulls from water, 4 crows from the search area and a bunny from the track spontaniously and quickly all the way to my hand and passed the test easily getting the result NOU1 :) She was super ♥

On Sunday I attended a retriever-B Hunting test with Ducky. Even she did a really good job. The test was quite difficult with both a land direction (30 m) and a water direction, a double marking in water behind the reeds and a search area on morass area and behind it and on the rock areas on both sides of the morass. The water direction (30 m?) was at the same direction as the double marking but on the right side of the lake. Ducky did other tasks but unfortunately she didn't listen enough in the water direction and eventually decided to swim to the marking place on the left side and missed the direction-seagull on the right side. Therefore a 2nd prize. The judge said Ducky has very good grips and likes to search game, she likes working and is good at marking, does good land direction but doesn't listen enough in water. There were just 2/15 dog that got 1st prize and only a few 2nd or 3rd prizes as well so it was still very nicely done.

For a couple of weeks ago Ducky attended an all breed show after two years break. There were 29 tollers entered to the Finnish judge Pekka Teini. He liked Ducky very much and made her best female and BOS. A nice comeback ;) Also Ducky's son Juju (C. Who Let The Duck Out) attended and was placed as 3rd in junior males with Excellent. In the middle of August Kromi attended her first official Show in Finland. There were 18 tollers entered. The Norwegian judge fancied her type and placed the little junior finally as the best female. So she even got her first CAC! In the BOB competition she was still 'such a junior' that she ended up as BOS :) Dusty (C. Can I Eat The Duck) has also been to a show and got Excellent in intermediate class.


Kromi NOU1 19.9.2015


Ducky NOME-B ALO2 20.9.2015


Ducky VSP Vantaa KR


Kromi VSP, SERT Raisio rn 15.8.2015


Kromi tuo pupua taippareissa, kuva: Antti Koskela


3.8.2015  Veikko NOU1!! :) - Veikko passed the Finnish retrieving test!! :)

Cayora's Hunts Ugly Ducklings "Veikko" läpäisi eilen noutajien taipumuskokeen (NOU1) Vehmaalla kera komean arvostelun :) Hieno mies. Ikää hurmurilla, joksi tuomari häntä leikkisästi kutsui, on 14 kuukautta eli saman verran kuin äidillään aikanaan. Valtavat onnittelut Veikko ja Anna! Jes! :) Ihan huikeaa, jo kaksi Duckyn pientä palleroa on läpäissyt taipparit :) Onnea ovat aktiiviset ja innokkaat pentujen omistajat!

Kävin katsomassa Veikon suorituksesta vesi- ja hakuosiot paikanpäällä, mutta jälkeä katsomaan ei sitten enää jääty. Ihan hirveän jännää oli, vaikka olinkin vain katsomassa :D Kromi oli mukana autossa turistina imemässä hyviä vaikutteita ja pääsi vähän hakemaan kokeen keskuspaikalla ylimääräisiä riistoja harjoituksen kannalta. Kani oli hoikka, mutta varsin pitkänmallinen ja Kromi pakkasikin sen sitten kaksinkerroin suuhunsa - näin ne pienetkin koirat saavat kätevästi kannettua isot riistat kätevästi :D Päivän ällötys oli, kun huomasin mun ja Kromin jalkojeni vieressä kyyn ja loikkasin sivuun, jolloin huomasin lähes jaloissani toisen kyyn ja vetäisin koiran perässäni hyppiessäni pois - kiljuin niin, että varmasti kaikki kokeen keskuspaikalla olleet kuulivat ;) Onneksi Kromia tai ketään muutakaan ei pistänyt! Kyiden pesä oli aivan vieressä puun alla, sinne ne sitten luikertelivat. Hyi puistatus!

Loppuun vielä omistajan luvalla Veikon taippariarvostelu:
1. Sosiaalinen käyttäytyminen: Miellyttävä iloinen koira
2. Uimahalu: Hyvä, ui mielellään
3. Hakuinto: Hyvällä vauhdilla työskentelevä koira
4. Noutohalu: Hienot riistan talteenotot
5.Nouto-ote: Syvä, pehmeä ja rauhallinen
6. Palauttaminen: Erinomaiset palautukset ohjaajalle käteen
7. Reagointi laukaukseen: Rauhallinen ja tarkkaavainen
8. Itseluottamus ja aloitekyky: Hyvä itseluottamus
9. Yhteistyö: Erinomainen yhteistyö
10. Yleisvaikutelma: Vilkas nuori koira, joka suoriutuu tehtävistä vaivatta. Hyvä yhteistyö.

  Cayora's Hunts Ugly Ducklings "Veikko" passed the Finnish retrieving test (NOU1) yesterday with a really nice critique :) The charmer, as the judge called him, is 14 months old now - the same age as her mom when she passed the test. Many many congratulations to Anna and Veikko! :) Super! I'm lucky to have so active puppy owners!

I went to see Veikko doing the water and search parts of the test but had to leave home and wait for the result from the bunny track. It was so exciting :D I had also Kromi with me at the test place (she didn't participate) and she got to retrieve some birds and a bunny there. I even spotted two venomous snakes just next to my feet and Kromi's feet, yak! It turned out that they were living under the tree next to us. Luckily they didn't bite Kromi or any other dog.


Veikko NOU1 :) Onnea Anna!!


13.7.2015  Messille NOU1!! :) - Messi passed the Finnish retrieving test!! :)

Messi, virallisemmin Cayora's Chilling With Ducks, käväisi eilen taippareissa ja hoiti homman tyylikkäästi kotiin läpäisten taipparit kirkkaasti eli NOU1 :) Vieläpä aamupäivän ainoana läpäisseenä. Supersuuret onnittelut ja suuri kiitos Minnalle Messin kouluttamisesta ja viemisestä taippareihin! :) Mahtava juttu, olen onnellinen tuloksesta ja teistä ylpeä! Ikäähän poitsulla oli vasta 13 kuukautta.

Illalla käytiin vähän vaakkuilemassa Jujun kanssa ja lupaavalta vaikuttaa tämäkin lapsonen :) Käytiin myös lutraamassa vedessä Twizterin ja Jujun kesken. Veljeksillä on yhä samankaltaiset leikit ja tulivat hyvin juttuun :)

  Messi, officially Cayora's Chilling With Ducks, passed the Finnish retrieving test (NOU1) yesterday with a style and at the age of 13 months :) The test includes 2 watermarks with seagulls, a search area with crows and a track that includes retrieving of the bunny. Huge congratulations and thanks to Messi and his owner Minna for training Messi and participating in the test! :) Just so happy and proud of you!

In the evening I met Juju and his owners and got to see him working with game. A promising youngster :) We also took Twizter and Juju to swim and they still seem to have very similar style of playing so they get along very well :)


Minna & Messi NOU1 :)


Juju ja Twizter lenkillä


20.5.2015  Duck-pennut 1-vuotiaita! - Duck puppies 1 year old!

Paljon onnea ensimmäiselle Cayora's-pentueelle eli Dustylle, Kromille, Twizterille, Messille, Veikolle, Jujulle, Epulle, Siirille ja Nalalle 1-vuotissynttäreiden johdosta!

  Happy birthday to first Cayora's litter on their 1st birthday!

28.4.2015  Ruotsin Voittaja 2015 - Swedish Winner 2015

Pääsiäisenä suuntasimme laivalla kohti Ruotsia ja Ruotsin voittaja -näyttelyä :) Matkaan lähtivät kotoa omista koirista Kromi ja Ducky ja lisäksi sijoitusnarttuni Nala omistajineen lähtivät mukaan. Oli tosi kiva päästä tutustumaan Nalaan paremmin ja nähdä sitäkin eri tilanteissa, fiksusti käyttäytyvä tyttö :) Laivalla käytiin kiertelemässä hieman ja käytiinpä kannellakin pyörähtämässä koirien "hiekkalaatikolla", joka Viking Gracella oli tekonurmesta tehty. Ducky ja Kromi yllättäen kumpikin pissivät kiltisti käskystä laatikkoon :D Laivalla tuli vastaan kaikenmoista kulkijaa, perjantai kun oli, mutta 10 kuukauden ikäiset kakarat eivät niistä juuri ihmeissään olleet :) Hienot pienet. Lauantain näyttelyssä Kromi ja Nala esiintyivät junnunartuissa. Kromille näyttely oli ensimmäinen virallinen. Kromi sai tosi kivan arvostelun ja palkittiin ERInomaisella ja oli suuren junioriluokan kolmas :) Tuomari perusteli, että "hieman lisää turkkia" pitäisi olla. Nalalle tuli tällä kertaa EH, höh. Ducky oli tiputtanut paljon karvaa ja sen turkki oli huonossa kunnossa sen tultua epähuomiossa myös perusteellisesti harjatuksi, josta syystä mietin sen mukaan ottamista vielä lähtöpäivänä. Vähän harmitti, että upea turkki oli muisto vain. Päätin kuitenkin ottaa sen samalla vaivalla mukaan, kun se kuitenkin oli maksettu ja Twizterin jätin kotiin, sillä Nala oli juoksussa. Ducky olikin sitten kovasti tuomarin makuun ja 51 tollerin joukossa se ensin sijoittui valioluokan narttujen kakkoseksi häviten vain ROP-nartulle ja sitten PN-kisassa oli PN-3 saaden V-SERTin :) Täysin ylläri siispä tuossa turkissa, joskin tietty sitten voi jossitella sitä, että vain yksi sijoitus ylempänä Duckysta olisi tullut sekä Ruotsin valio että kansainvälinen näyttelyvalio ;) Tavattiin myös pitkästä aikaa Ruotsissa asuvat Duckyn Tilly-täti ja Penny-mummo :) Ennen laivalle paluuta oli rutkasti aikaa shoppailla, tokoilla Duckyn kanssa ja tehtiin pieni lenkki ympäristössä. Molemmat tittelit jäivät siispä kahden sijan päähän mutta reissu itsessään oli tosi kiva ja parasta antia oli ehdottomasti nähdä, kuinka hienosti pienet junnutytötkin kulkivat uusissa ihmeellisissä tilanteissa, liukkaalla laivan kannella pimeässä ja pressun kattamassa käytävässä jne. joten kannatti lähteä :) Ducky arvosti suuresti saamaansa laatuaikaa; se oli aivan liekeissä, kun HÄN pääsin pitkästä aikaa tekemään ja olikin kehässä aivan onnessaan. Se taisi arvostaa reissua kaikkein eniten ;) Kiitos Marille kun lähdit reissuseuraksi! :)

  On Easter we travelled to Sweden and Swedish Winner show :) We had Ducky and her 10 months old girls Kromi and Nala, my co-owned female, with us. For Kromi it was her first official show and she gained EXCellent and became 3rd in the big junior class. "A bit more coat" said the judge. Nala got a very good for some reason this time. Ducky had lost a lot of coat and I was considering to leave her home but I'm glad that I took her with anyway as the judge really liked her! Ducky became 2nd in the champion class with CQ and then, among 51 tollers, she became 3rd Best Bitch with Res. CAC! A total surprise in that coat, but a pity that with just one placement higher she would have gotten two new championships ;) It was really nice trip and it was great to see how well the 10-month-old junior girls handled all the new situations on the boat and in the show :) Thank you Mari for a great company :)


Tytöt shoppailemassa laivalla ;)


Ducky, Nala ja Kromi laivassa


Valioluokan narttuja tuomarin syynissä: Ducky ekana


Ducky ja tyttärensä, Duckyn täti ja Duckyn 12-vuotias isoäiti eli pentujen isoisoäiti :) Vasemmalta: Nala, Ducky, Kromi, Tilly (CH Allydor's Utility Cheerful) ja Penny (CH Allydor's Penny Alhena)
Ducky with her two daughters, Ducky's aunt and Ducky's grandmother. Nala, Ducky, Kromi, Tilly and Penny.


Ducky, Nala ja Kromi


Ducky ruusukkeineen :)


Ducky (Allydor's Powerful Bowl of Beauty) poseeraa iloisena :)


Nala (Cayora's Wants To Clone Ducks)


Kromi (Cayora's Diving In Duck Pond)


3.3.2015  Cayora's-pentujen treffit :) - Cayora's kennel meeting :)

Lauantaina vietettiin ankanpentujen treffejä Forssassa. Aiheena oli luonnollisesti noutoharjoitukset :) Olin pyytänyt paikalle kouluttajan, jonka johdolla lapset pääsivät treenailemaan ja oli tosi kiva nähdä, mitä pentujen kanssa on puuhasteltu. Tasainen pentue ja kaikilla on virtaa, hyvä noutohalu ja riistaan kiinnostusta, osa tietysti pidemmällä kuin toiset. Moni sai kotiläksyksi "back to basics", kiirehtiminen on monesti ohjaajille se vaikein juttu ;) Kiitos Marjalle koulutuksista! :) Omat koirani harmillisesti jouduin jättämään kotiin, sillä ne ovat pyydystäneet jostakin kapin ja ovat siis ryhmätreeneistä poissa vielä jonkin aikaa. Voivat kylläkin normaalin hyvin koko konkkaronkka, mutta emme halua tartuttaa loista eteenpäin. Kaikki muut pennut pääsivät kuitenkin paikalle, joten kasassa oli 7/9 junnua :) Hauska oli huomata, miten paljon Duckyn eleitä pennuissa on ja miten suurin osa niistä on perinyt myös Duckyn tavan noutaa, vieterijalkaisia lapsia ;) Ilta vierähtikin pidempään kuin alunperin ajateltu ja metsästä viimeisimmät pääsivät kotimatkalle vasta hämärän jo laskeuduttua :D Kiitos kaikille osallistumisesta! Kotiin palattua näytin vielä omille koirille lokkia ja pupua, joita saivat kantaa/noutaa. Kiitettävän riistahulluja eläimiä, hyvä homma! ;) Päivitin myös pentueen sivuille uudet viikonloppuna ottamani kuvat koko pentueesta.

  On Saturday we had a date for the Duck-litter. Naturally the theme of the day was retrieving training :) I had asked a friend to come to train the puppies, thank you Marja for excellent training! All puppies except for mine were there so we had 7/9 of the litter there, great! :) Mom Ducky and my two youngsters had to unfortunately stay at home as they had catched external parasites. All feeling fine but we of course don't want to pass them forward so we'll stay away from group training for a couple of weeks. It was fun to notice how much similarities one could see in the puppies, they have inherited so much of Ducky's gestures and her bouncy and elastic way of moving and retrieving ;) Thanks everyone for coming! At home also my own dogs got to carry and/or retriever a seagul and a bunny which were higly appreciated by them, totally crazy for game and that makes me happy ;) I also updated the litter page with photos that I took on weekend.


Duck-pentueesta 7/9 treffeillä: Veikko, Nala, takana Eppu, Juju, Messi, Siiri, Dusty


Twizter (C. Cajoled By Ducks)


Kromi (C. Diving In Duck Pond), joka on sullonut variksen syvälle poskiin asti :D


23.2.2015  Seinäjoen näyttely - Seinäjoki dog show

Sijoitusnarttuni Nala (Cayora's Wants To Clone Ducks) korkkasi viikonloppuna Seinäjoella ekana pentueesta viralliset näyttelyt, päivän yli junnuluokkaan vaadittavassa iässä (9 kk) ;) Tiukka tuomari näki tytsissä potentiaalia ja Nala voittikin junnuluokan saaden ERInomaisen. SA jäi harmillisesti vielä saamatta, mutta kaunokainen Nala ehtii niitä kyllä haalia :) Onnea Mari ja Juha hienosta startista ja kiitos, kun veitte Nalan näyttelyyn! Samalla reissulla Nala pääsi myös hotellivierailulle ekaa kertaa ja oli ollut reipas matkalalainen. Nala on kyllä monelta osin niin äitinsä klooni ulkomuodoltaan ;)
"Reipas ja miellyttävästi esiintyvä, mittasuhteiltaan hyvä juniori, vähän matalat käpälät, hyvä, ryhdikäs kaula, sopivat kulmaukset, vahva karva, pyöreät silmät ja suuret korvat, pään malli & mittasuhteet oikeat, etuliike saa tiivistyä, hyvä askelpituus sivusta katsottuna, esiintyy hyvin." (JUN ERI, JUK1, Elena Ruskovaara)

Viikonloppuna koittaakin sitten viimein kenneltreffien aika ja pääsen näkemään näillä näkymin kaikkia Duckyn lapsia :)

  First puppy from Ducky's litter has been to an official show, just 9 months and 1 day old ;) My co-owned female Nala (Cayora's Wants To Clone Ducks) got EXCellent and won junior class, this time without CQ but she'll surely get them in the future :) Congratulations Mari and Juha and thank you for taking Nala to the show! She also got a chance to stay in a hotel for the first time. She for sure is quite a clone of her mom in looks ;)26.1.2015  ROP-pentuja ja pentupaineja - BOB puppies and playdates

Päivitykset tulevat taas myöhässä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan ;) Kaapelitehtaan pentunäyttelyssä 10.1. korkkasi näyttelyt Dusty (Cayora's Can I Eat The Duck) ja hienosti sen tekikin, sillä Heidin handlaamana se oli ROP-pentu, paljon onnea Heidi ja Carola! :) Samaan aikaan Kajaanin KV-näyttelyssä näytteli Eppu (Cayora's Will Charm The Ducks), joka nappasi toisen ROP-pentutittelinsä. Paljon onnea Maija ja Ville! Muutama päivä sitten pennut täyttivät 8 kuukautta, joten kuukauden kuluttua koittaa jo virallisten luokkien aika. Kiire tosin ei ole, sillä varmasti moni kaipaa vielä paljon aikaa kehitykseensä - ihan kuten vanhempansakin aikanaan :) Rungot valmistuvat hitaasti ja Duckynkin kohdalla huomasi, että runko kehittyi vielä 4-vuotiaaksi asti.

Tammikuussa ollaan käyty lenkkeilemässä kertaalleen Siirin kanssa, Veikon kanssa ja kokoonpanolla Dusty, Juju ja Twizter :) Mukava on ollut päästä pentuja näkemään! Ensi kuussa olisi luvassa uusi yritys koko joukon pentutreffeille, toivottavasti tällä kertaa onnistuu :)

  Dusty (Cayora's Can I Eat The Duck) became BOB puppy at Helsinki puppy show January 10th 2015. Congratulations Heidi and Carola! At the same time Eppu (Cayora's Will Charm The Ducks) attended a show in Kajaani Int'll show and became again BOB puppy :) Congratulations Maija and Ville!


Dusty
kuva: Heidi Laaksonen

Dusty ja varis
kuva: Heidi Laaksonen

Eppu
kuva: Ville Niskanen

Juju (Cayora's Who Let The Duck Out) ja varis
kuva: Heidi Laaksonen