f   Cayora's tollers        

PENTUE SUUNNITTEILLA TALVI 2020 - LITTER PLANNED IN WINTER 2020


Pennut syntyivät 4.12.2020, viisi narttua ja kaksi urosta. Pentujen kodit tulevat löytymään aikanaan nykyisten kyselijöiden joukosta, enkä ota uusia tiedusteluita tällä hetkellä.

Pentuja toiveissa Kromille loppuvuonna 2020! ♥ Pennuista on toiveissa hyvillä luonteilla varustettuja, leikkisiä ja työskentelynhaluisia harrastuskavereita monipuoliseen harrastuskäyttöön ja näyttöön :) Pennut myydään vain aktiivisesti harrastaviin koteihin.

Excited to share our puppy plans! Litter expected to Kromi in the end of the year 2020! Kromi has been mated to Yoda. We're expexting for puppies with a nice mentality and willing to work in all kinds of dog sports :)
emä - dam:
FI MVA/CH RTK1 Cayora's Diving In Duck Pond "Kromi"synt. 20.5.2014
lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0
selkä terve: LTV0 ja VA0
silmät terveet, ei muutoksia (07/2020)
Geenitestit: PRA B, JADD normal, DE normal
koiranet

e: C.I.B. FI MVA EE MVA TK1 TK2 RTK1 RTK2 BH Allydor’s Powerful Bowl of Beauty
i: DE&VDH CH DE&VDH JCH EUSG AD Dewberry’s Dual Blessed Louis Paytan


TULOKSET:

Metsästyskokeet:
- NOU1, hyväksytty noutajien taipumuskoe
- NOME-B: ALO3
- Tollauskoe / Tollingjatkprov, Ruotsi: ALO3

RALLY-TOKO:
- RTK1 (89/100, 100/100, 100/100 p.)

Metsästyskoirien jäljestyskoe, MEJÄ:
- AVO3

Näyttelyt:
- FI MVA, Suomen muotovalio
- ROP, VSP, 3 x SERT, 3 x VA-SERT, 3 x PN1, 2x PN2, 3 x PN3, 2 x PN4

Muuta:
- #1 Paras ALO-LUOKAN NOME-TOLLERI 2019
- #4 NOME-Tolleri 2019
- #1 Paras ALO-LUOKAN RALLY-TOKO-TOLLERI 2017


Videoita Kromista:
>> Kromi tekee hakua erilaisilla riistoilla
>> Ohjaukset riistalla
>> Rally-tokokisat, ALO 2017
>> Kromin tokoilua 2017
>> Hakualue dameilla


________________________________

dob. 20.5.2014
hips B/B, elbows 0/0, patellas 0/0
back x-rayed healthy LTV0 ja VA0
eyes clear, no changes (07/2020)
Genetic tests: PRA B, JADD normal*, DE normal*
K9 data

e: C.I.B. FI CH EE CH TK1 TK2 RTK1 RTK2 BH Allydor’s Powerful Bowl of Beauty
i: DE&VDH CH DE&VDH JCH EUSG AD Dewberry’s Dual Blessed Louis Paytan


RESULTS:

Hunting tests:
- NOU1, passed the Finnish retrieving test with cold game
- Retriever-B Hunting tests: 3rd prize in novice class
- Tolling hunting test (Sweden): 3rd prize in novice class

RaLly Obedience tests: 3 x qualified in novice class (89/100, 100/100, 100/100 p.), RTK1

Game tracking:
- 3rd prize in open class

Shows:
- FI CH, Finnish champion
- BOB, BOS, 3 x CAC, 3 x Res.CAC, 10 x EXC, Several Best female placements

Other merits:
- #1 Best Hunting test toller in novice class 2019 (Finnish Toller club)
- #4 Hunting test toller 2019
- #1 Best Rally Obedience Toller in novice class 2017

Videos of Kromi:
>> Search with game
>> 2 x direction with game
>> Rally obedience competition 2017
>> Fun obedience training 2017
>> Search area with dummies
isä - sire:
Waterfox Juniper "Yoda"kuva Z. Lindberg

synt. 30.8.2016
lonkat A/A, kyynärät 0/0
silmät terveet, ei muutoksia (02/2020)
Geenitestit: PRA A, (CEA A), JADD normal, DE normal, CDDY N/N
koiranet

e. FI MVA FI JVA SE JVA RTK1 Waterfox Oceania
i. C.I.E. DKCH SE U(U)CH DE&VDH CH KBHJV-14 KBHV-15-16-18-19 DKKV-15-19 KLB JCH KLB CH KLBV-15-16-17-18-19 RBM Redmound's Keep A Great Secret


TULOKSET:

Luonnetesti:
- LTE +168 pistettä, +++ laukausvarma

Näyttelyt:
- 2 x Erittäin hyvä

Muuta:
- Käytetään käytännön hanhimetsästyksessä


________________________________

dob. 30.8.2016
hips A/A, elbows 0/0
eyes clear (02/2020)
Genetic tests: PRA A, (CEA A), JADD normal, DE normal, CDDY N/N
Finnish database

dam: FI CH FI VCH SE VCH RTK1 Waterfox Oceania
i. C.I.E. DKCH SE U(U)CH DE&VDH CH KBHJV-14 KBHV-15-16-18-19 DKKV-15-19 KLB JCH KLB CH KLBV-15-16-17-18-19 RBM Redmound's Keep A Great Secret


RESULTS:

Mental test:
- LTE +168 p. +++ , gone through the Finnish mental test, gunshot proof

Shows:

- 2 x very good

Other:
- Used in practical goose hunting
Kromi

Yoda ja Kromi
Kromin esittely:

Kromi on 6,5-vuotias oma kasvattini. Se on sinnikäs, määrätietoinen työskentelijä ja hyvin riistaviettinen. Se on spontaani ja ottaa riistat syvillä otteilla. Kromi on yhteistyöhaluinen ja innokas harrastuskaveri ja lähtee mielellään mukaan harrastukseen kuin harrastukseen. Kromi on ääni- ja laukausvarma ja varma erilaisilla alustoilla. Se palkkautuu erinomaisesti leikistä ja nameista. Kromi suoritti noutajien taipumuskokeen helposti 15 kk ikäisenä (NOU1) ja on palkittu noutajien taipumus- ja metsästyskokeissa (TJP ALO3, NOME-B ALO3). Se oli vuoden 2019 paras ALO-luokan NOME-TOLLERI ja 4. paras NOME-TOLLERI kokonaistuloksissa. Sillä on tarkka nenä ja tulos myös jäljestyskokeesta (MEJÄ AVO3). Rally-Tokossa se on suorittanut alokasluokan (RTK1) ja oli vuoden 2017 paras ALO-luokan Rally-toko-tolleri. Kromi on menestynyt näyttelyissä erinomaisesti ja on Suomen muotovalio. Se on perussosiaalinen muiden koirien kanssa, kiltti pennuille ja on ihmisiä kohtaan avoin, moikkaamisen jälkeen pääasiassa yleensä melko välinpitämätön, jollei ihminen omista sille arvokkaan resurssin kuten ruokaa, riistaa tai jonkun kivan lelun/pipon/hanskan ;) Kotona se on rauhallinen.

Pentueesta, josta Kromi tulee, on 6/9 suorittanut noutajien taipumuskokeen, kolme on palkittu NOMEssa, yksi tollauskokeessa, yksi kilpailee WT:ssä voittajaluokassa, useammalla on vähintään yksi SERT näyttelyistä, kahdella on agilitytuloksia, neljällä rallytokotuloksia, kolmella tokossa tuloksia, yhdellä lisäksi mm. vepestä tuloksia. Kromin emä on Ruotsista tuotu Ducky joka on menestynyt monipuolisesti niin nomessa (ALO2) kuin Ruotsin tollaukskokeessakin (ALO2), suorittanut taipparit, kisannut tokossa (TK1, TK2, paras AVO-toko-tolleri), rallytokossa (RTK1, RTK2) kuin suorittanut hienon MH-kuvauksen ja käyttäytymiskokeen. Se on myös kisannut agilityssä ja on kansainvälinen muotovalio ja Suomen ja Viron muotovalio. Luonteeltaan se on tasapainoinen, itsevarma, ystävällinen narttu. Kromin isä on saksalainen Louis, jolla on niin ikään riistakokeista tuloksia Saksassa, suoritettuja käyttäytymiskokeita, kestävyyskoe ja se on Saksan muotovalio. Kromilla itsellään on ennestään yksi vuonna 2017 pentue, Cayora’s chrome-pentue. Kaikki pennut on MH-luonnekuvattu hyväksytysti, kaksi on suorittanut noutajien taipumuskokeen (NOU1), yksi kilpailee Rallytokossa korkeimmassa MES-luokassa, oli vuoden 2019 TOKO-TOLLERI ja on Suomen muotovalio.____________________________________________________________Kromin ja Yodan treffit olivat onnistuneet, molemmat tykästyivät toisiinsa ja astutukset onnistuivat :) Molemmat vanhemmat ovat hyväluonteisia tollereita, riistaviettisiä ja leikkisiä. Sekä ulkomuodollisesti että luonteiltaan ne täydentävät toisiaan erittäin hyvin ja juuri näiden kahden yhteensopivuus niin monelta osin oli perusteena yhdistelmään. Ulkomuodollisesti Kromi on n. 44 cm korkea, hyväluustoinen ja erittäin tasapainoisesti rakentunut narttu, jolla on kaunis pää ja tumma turkki, se liikkuu tehokkaasti. Yoda on suuri uros, jolla on niinikään hyvä vahva luusto, se on tasapainoisesti kulmautunut ja liikkuu nätisti. Molemmilla vanhemmilla on terveet lonkat ja kyynärät ja silmät, Kromilla on lisäksi terveeksi tutkitut polvet ja selkä (LTV0, VA0). PRA:n suhteen pennut tulevat olemaan genotyypiltään terveitä (A) tai oireettomia kantajia (B). DE:n ja JADD:n osalta pennut tulevat olemaan terveitä. CDDY:n osalta ne voivat olla joko terveitä (N/N) tai yhden kopion kantajia (N/CDDY). Molempien koirien suvussa on palkittuja harrastuskoiria usean sukupolven ajan. Kromilla on ennestään yksi 2017 syntynyt pentue ja Yodalla yksi syyskuussa 2020 syntynyt pentue.

Pennut etsivät aktiivisesta harrastamisesta ja mielellään myös koetoiminnasta jossakin lajissa innostuneita koteja, joissa on mielellään jo hieman koirakokemusta. Plussaa on halukkuus osallistua yhteisille treenitreffeille eteläisessä Suomessa muutama kerta vuodessa :) Etusijalla koteja valitessa ovat myös koe-/kilpailutoiminnasta kiinnostuneet harrastajat.

Kerrothan yhteyttä ottaessasi ainakin missä asut, millaiseen tarkoitukseen etsit tolleria ja mitä sinä tulevalta perheenjäseneltäsi odotat. Tutustuthan ennen yhteydenottoa ajatuksella myös sivuun kasvatus.

Kerron mielelläni lisää yhdistelmästä sähköpostitse: - Katja / cayoras@gmail.com (tiedusteluihin vastaamisessa voi kestää)


___________________________________________


IN ENGLISH:

Both parents have nice mentalities, they're playful and have a good interest in game. They complement each other both in looks and mentality really well and especially the compatibility of their mentalities in so many ways was the reason I decided for this spesific combination. Both parents have healthy hips and elbows and eyes, Kromi also has had her back x-rayed as healthy (LTV0, VA0). Regarding PRA the puppies will be either genetically normal (A) or asymptomatic, genetically carriers (B). Regarding DE and JADD they will be genetically normal by parentage. Regarding CDDY they will be either N/N (genetically normal) or N/CDDY (carriers of one copy of the gene). Both of the parents have got a pedigree that have a lot of dogs merited in various dog sports :) Kromi has one litter born in 2017 and Yoda has one litter born in September 2020.

Our puppies are sold to homes where they get a lot of love and get to be worked with and also competed with. I'll be happy to give more information about the combination by email. Please contact me at cayoras@gmail.com / Katja
Sukutaulu - Pedigree:
isä

  Waterfox Juniper
A/A 0:0
LTE +168 p. +++
NÄY: EH
C.I.E. DKCH SE U(U)CH DE&VDH CH KBHJV-14 KBHV-15-16-18-19 DKKV-15-19 KLB JCH KLB CH KLBV-15-16-17-18-19 RBM Redmound's Keep A Great Secret
B/B 0:0
NOME: Toller WT ALO1, MEJÄ 1. tulos, NÄY: C.I.E., MVA
C.I.E NORD CH DKCH SE U(U)CH NOCH DE&VDH CH DKJV-12 NORDJV-12 KLBV-13 KLB CH DKV-15 Redforesthunter Wallace
B/B 0:0
NOME: ALO1 Tollingjaktprov Tanska, NÄY: C.I.E., MVA
C.I.B. SE U(U)CH DK CH DE&VDH CH KBHV-09 KLBV-10 LP1 TJB(DK) Redmound's Gorgeous Gem
A/A 0:0
NOME: AVO1 TJP, AVO2 NOME-B, NÄY: C.I.B., MVA, TOKO: LP1
FI MVA FI JVA SE JVA RTK1 Waterfox Oceania
A/A 1:0
NOME: NOU1, NÄY: FI MVA, RALLY-TOKO: RTK1, MEJÄ: FI JVA
C.I.E SEU(u)CH EE CH SEV-12 EEV-16 Tollarkullans Oryx Of Energy
A/A 0:0
MEJÄ: AVO2, NÄY: MVA
C.I.B. C.I.E. FI MVA SE MVA(N) EE MVA BALTW-15 Waterfox Aquarell
B/B 0:0
NOME: NOU1, TOKO AVO1, NÄY: FI MVA
emä

FI MVA RTK1
Cayora's Diving In Duck Pond
B/B 0:0, VA0, LTV0
NOME: NOU1, NOME-B ALO3, Tolling jaktprov: ALO3, MEJÄ: AVO3, RALLY-TOKO: RTK1, NÄY: FI MVA

DE&VDH CH DE&VDH JCH
Dewberry's Dual Blessed Louis Paytan
A2/A2 0:0
NOME: JEP/S, Prf.m.leb.Ente, BH: BPH, AD: AD, NÄY: DE & VDH MVA
C.I.E AM & CAN & LUX & DRC & VDH & NL & DK CH NL VCH WWV-11 Tollwest Dances With Waves CD AG.N NJC TG-N TN-N CGN TT
OFA good
NÄY: multiMVA, rally, agility, toko -tuloksia
C.I.B. DE&VDH CH DE&VDH VCH Clubwinner '07
Objibwa's Paya-Kuta YaG
A2/A2
NOME: WT, JP/R, JEPs, VPS, Prfg.m.leb.Ente; NÄY: C.I.B. & DE MVA
C.I.B. FI MVA EE CH TK1 TK2 RTK1 RTK2 BH
Allydor's Powerful Bowl of Beauty
A/A 0:0
NOME: NOU1, ALO2, ALO2 TJP; TOKO: TK2, BH: PAKK1, Rally: RTK2, NÄY: C.I.B. FI MVA, agi: medi1 luva, MH
SE UCH LPI
Digby Tollers Power King
A/A 0:0
NOME: AVO1 TJP, NÄY: SE MVA, TOKO: TK1, MEJÄ: anlagsklass, MH
SE U(u)CH NO CH NOW-08
Allydor's Unifly To Arrive
A/A 0:0
MEJÄ: AVO3, NÄY: SE & NO MVA, MH
             Copyright © Cayora's tollers