Cayora's Wants To Clone Ducks "Nala"


Sukupuoli: narttu
Rek.nro: FI36685/14
Syntymäaika: 20.5.2014 ( )
Lonkat: D/D (ei nivelrikkoa)
Kyynärät: 0/0
Silmät:
PRA-prcd: A tai B
DE: normal/clear*
JADD: probable normal*
Muuta: Ollut perusterve, ei allergioita, eikä herkkämahainen.
Korkeus: n. 45-46 cm
Paino: 16 kg

Omistajat: Mari ja Juha Ohtonen, Laukaa
Kasvattaja: Katja Stoltzenberg

Sex: female
Reg.no: FI36685/14
Date of birth: 2014-05-20
Hips: D/D (no arthrosis)
Elbows: 0/0
Eyes:
PRA-prcd: A or B
DE: normal/clear (by parentage)
JADD: probable normal (by parentage)
Other: No allergies, not sensible stomach.
Height: 45-46 cm
Weight: 16 kg

owners: Mari and Juha Ohtonen, Laukaa, Finland
Breeder: Katja Stoltzenberg

Saavutukset / Merits

  RALLY-TOKO
  1 x ALOHYV 74 p. (10.6.2017)
  Näyttelyt
  1 x ROP
  1 x SERT
  3 x ERI/1
  pentuluokan KP
  Rally obedience
  1 x qualified in novice class
  Shows
  1 x BOB
  1 x CAC
  3 x EXC, class winner
  puppy class HP


Kuvia / Photos


Nala asuu 350 kilometrin päässä Laukaassa. Se on ollut meillä hoidossa ja tulee hyvin juttuun muiden koirien kanssa. Ollaan käyty sen kanssa myös erilaisilla vierailla koirakokoonpanoilla lenkkeilemässä ja se on hyvin sopuisa. Nala tekee mielellään yhdessä ja oppii helposti! Esimerkkinä opetin sille muutamassa päivässä noutokapulan pitämisen. Se palkkautuu sosiaalisista kehuista hyvin ja leikkii myös. Se käyttää leikkiessä sekä tassuja että suuta ja repiikin. Ruuasta se tykkää myös kovasti. Nalan ollessa meillä hoidossa myös kävin sen kanssa läpi rallytokon alokasluokan liikkeet ja kahden viikon hoitojakson jälkeen päätteeksi kävin sen kanssa virallisissa kisoissa kisaamassa. Se sai hyväksytyn tuloksen alokasluokasta. Pisteet eivät päätä huimanneet, mutta ulkokentällä kovassa helteessä kuitenkin hienosti koiralta, jonka kanssa ei oltu koskaan tehty kisamaista treeniä tai käyty kisatilanteessa. Toivottavasti Nalan perhe jatkaisi harrastusta! Sillä olisi kovin paljon potentiaalia!

Riistaa Nala on nähnyt jokusen kerran vuodessa. Kaniin se pääsi tutustumaan ekan kerran 2,5-vuotiaana, mutta otti sen nopeasti ja kantoi syvällä otteella, kani oli sen mielestä tosi siisti juttu. Myös lintuihin Nalalla on suuri kiinnostus, otteet helposti pinnalliset. Dameista otteet ovat syvät. Vedestä se noutaa syvillä otteilla damit ja riistat ja menee veteen rohkeasti. Nala tekee laajaa hyvää hakua reippaalla vauhdilla ja se on hiljainen työskennellessä ja odottaessa. Noutaa ja palauttaa vauhdikkaasti. Tein Nalalle verijäljen, joka oli sen mielestä kovin kiinnostava ja aika jännäkin. Se jäljesti pääosi jäljen päällä, aloittelevalle koiralle melko tyypillisesti rauhallista tahtia. Sorkan se otti suuhun. Ampumaradallakin käytiin pariin otteeseen laukauksia kuuntelemassa ja tokalla kerralla Nala ei enää korvaansa laukauksille lotkauttanutkaan.

Se asuu maalla, mutta meillä hoidossa ollessaan vein sen seikkailemaan ympäri Turkua ja vähän Helsinkiäkin. Ihastuin Nalan luonteeseen kovasti Se matkasi kanssani Turusta bussilla myös Helsinkiin ja nukkui koko matkan, vaikkei ollut ennen matkannut bussissa. Helsingin rautatieasemalla ja paikallisjunassa se samoin kävi vaan nukkumaan jalkoihin. Ylipäätään se sopeutui nopeasti kaikkiin käymiimme uusiin paikkoihin ja rentoutui melkeinpä välittömästi. Se ei myöskään välittänyt rullalaudoista, potkukelkoista sun muista uusista vekottimista ja se suhtautuu ystävällisesti, usein melko välinpitämättömästi muihin koiriin. Helsingin Kampin kauppakeskuksessa kävimme viikolla kello 17 aikoihin, jolloin ihmisiä juoksi ohi ja matkalaukkuja yms. vilisi silmissä, mutta Nala kulki häntä ylhäällä reippaana ja otti pyydettäessä iloisesti minuun kontaktia. Nala ei aristele erilaisia alustoja ja se suhtautui myös vilkkaaseen liikenteeseen ja yllättäviin ääniin reippaasti (joku räjäytti meidän takana muovipussin ja Nala ei noteerannut tapausta, junan kovaääniset suhahdukset se ensin noteerasi vilkaisemalla mutta sitten oli välinpitämätön). Se ottaa kontaktia vieraisiin ihmisiin mielellään. Nala tykkää paljon läheisyydestä ja hakeutuu kotona viereen nukkumaan. Pallohullu. Ulkoisesti Nala on todella kaunis narttu, joka myös liikkuu erinomaisella pitkällä askeleella. Se on käynyt kolmesti näytillä, saanut joka kerta erin ja kolmannesta näyttelystään ROP ja SERT.

Nala oli sijoitusnarttu, mutta suureksi harmiksi Nalan lonkat eivät täyttäneet jalostuskriteereitä (kuvanneen ortopedin näkemys oli C, Kennelliiton lopulta D) ja se siirtyi haltijoidensa omistukseen.             Copyright © Cayora's tollers