TOLLERILEIRI 5.-7.6.2015 HIMOKSELLA

Paljon lisäinfoa (mm. putiikkia koskevat päivitykset) ilmestyy käytännön syistä myös pelkästään Tollerileirin Facebook-sivulle,
joten saadaksesi tuoreimmat uutiset etunenässä, muistathan osallistua tapahtumaan myös
Facebook-sivullamme :)

Päivitykset:
10.6.2015: Muista täyttää leirin palautelomake! :)
10.6.2015: Uutiset
10.6.2015: Tolympialaisten tulokset
6.6.2015: Muutoksia tolympialaisten aikatauluihin
4.6.2015: Pelastussuunnitelma lisätty
3.6.2015: Leirin aikataulut, Tolympialaisten aikataulut
3.6.2015: Ohjeita leirille tulijoille
3.6.2015: Ruokailu
12.5.2015: Muistathan ilmoittautua Novascotiannoutajien 25-vuotisjuhlaan 23.5.2015 mennessä. Huom! Leirin ilmoittautumislomakkeen kautta jo ilmoittautuneiden ei tarvitse uudelleen ilmoittautua.
12.5.2015: Uutiset

Kesällä vietetään Tollereiden 25-vuotisjuhlavuotta. Tollerileireilemme tänä vuonna vähemmän perinteisissä merkeissä eli ohjelmassa on Tolympialaiset!

Lauantain Tolympialaisissa on yhdeksän lajirastia, jotka ilmoittautuessa laitetaan toivomusjärjestykseen, jos joku rasti ei koiralle sovellu jätetään se ruksimatta. Neljä rastia pitäisi jokaisen ehtiä suorittamaan ja rastit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jokaisella rastilla on rastivastaavat, jotka ohjastavat ja arvostelevat koirakon suorituksen. Lajirastien suorituksien pisteet lasketaan yhteen ja Tolympialaisten parhaat koirakot palkitaan lauantai-illan 25-vuotisjuhlaillallisella.

Juhlavuoden kunniaksi leirillä on tänä vuonna mahdollisuus osallistua Tollauskoekoulutukseen, jonka kouluttajaksi olemme saaneet Sanna Hallgrenin Ruotsista. Koulutus pidetään lauantaina Tolympialaisten kanssa samaan aikaan sekä sunnuntaina iltapäivällä.

Pennuille ja junnuille Tolympialaislajit voivat olla vielä liian rajuja, joten heille on tarjolla oma ryhmänsä eli Kersakerho, jonne kaikki alle 9 kk ikäiset tollot voivat ilmoittautua ohjaajineen.

Tolympialaisten lajirasteina koirakoille on valittavissa Mäkiliito, Perämoottoritesti, Tarkkaa malttia, Houkutusten Highway, Lätyn leiskautus, Kadonneet tavarat talteen, Hei me nuuskutellaan ja Rally se on mun rattoni. Tolympialaisissa tolloillaan kahdessa eri sarjassa iän mukaan: Junnusarja 9-18 kk sekä avoinsarja yli 18 kk. Kaikilla rasteilla kuitenkin kaikki tekevät samat tehtävät. Tolympialaiset on tänä vuonna suunniteltu niin että liikkuminen lajirastien välillä tapahtuu kävellen. Näin vältämme turhan autorallin.

Perjantaina ohjelmassa on saapuminen paikalle klo 16 alkaen. Illalla alkaa klo 18.00 Sanna Hallgrenin tollausluento, jota kuuntelemaan pääsee rajoitettu osallistujamäärä. Ilmoittautumisen yhteydessä voit ilmottautua Sannan luennolle. Luennon jälkeen ehtii käydä syömässä ja klo 20.00 kokoonnumme Tolympialaisten avajaisinfoon.

Lauantain Tolympialaisissa aamupäivälle on jokaiselle koirakolle kahden lajirastin suoritus ja iltapäivällä lounaan jälkeen koirakot pääsevät vielä verryttelyn jälkeen kisaamaan lisää taas kahdessa lajissa. Lauantai-illalla vuorossa on 25-vuotisjuhlaillallinen, jonne toivomme teidät kaikki mukaan yhdistyksen aikuistumista juhlistamaan. Tarjolla on upea illallismenu sekä kunniamerkkien jakoa, live-musiikkia, arpajaiset sekä tottakai Tolympialaisten palkintojen jako ja kuvakavalkaadi!

Sunnuntain ohjelmassa tänä vuonna on koko leirille Tollauskokeen esittely. Tollauskokeen esittely pidetään ihan Himoscenterin rannassa, joten kaikki pääsevät tutustumaan tollereille rodunomaiseen tapaan toimia eli houkutella ja noutaa.

Leiriä varten olemme viime vuosien tapaan rakentaneet tämän leirisivuston. Pyrimme kokoamaan tänne mahdollisimman paljon informaatiota leirin aikatauluista ja koulutuksista kevään aikana. Erillistä leirikirjettä emme tänäkään vuonna lähetä, vaan jokaisen leiriläisen vastuulle jää pitää itsensä ajan tasalla näiden nettisivujen kautta. Edellisvuosien tapaan olemme perustaneet leiriä varten myös Facebookin tapahtumasivun, jossa myös tiedotetaan leiriin liittyvistä asioista.Terveisin,

Leiripäällikkönne A.-P. Saarela ja leiritoimikunta
Yhteydenotot: 0400-431 589 arkisin klo 18-20 tai mieluiten sähköpostitse ap.saarela@gmail.com


WANTED ARPAJAISPALKINTOJA

Tollerileirillä järjestetään tänäkin kesänä suositut arpajaiset ja arpajaispalkintojen kerääminen on jo alkanut! Jos sinulla on tiedossa hyviä arpajaispalkintoja jotka haluat luovuttaa arpajaisiin yhdistyksemme hyväksi, otathan yhteyttä: A-P:hen: ap.saarela@gmail.com

Voit myös tuoda palkinnot mukanasi suoraan leirille, kaikki palkinnot otetaan iloiten vastaan. :)
TOLLERIPUTIIKKI & PAITA

Paikan päällä on taas myös tuttuun tapaan Ninan ja Markun emännöimä/isännöimä The Tolleriputiikki. Valikoimista löytyy jos jonkinmoista tollerituotetta sekä noutajien rodunomaisiin lajeihin liittyvää välineistöä. Valikoimasta ennakkotietoa mm. tollerit.fi –sivustolla ja Facebookissa. Leiripaita on tilattava ennakkoon, lisätietoja.Leirisivustoa koskevat asiat: Katja Stoltzenberg, katjast@gmail.com